Kinderen leren waarom het verkeer tellen nuttig, leerzaam en plezierig is

Datum: 19 maart 2019

Inleiding: "Is er te veel verkeer in mijn straat?" Tijdens deze workshop legde Thomas Vanoutrive op de Kinderuniversiteit uit aan kinderen van 8 tot 14 jaar waarom het verkeer tellen nuttig, leerzaam en plezierig is.

Thomas Vanoutrive legde uit hoe kinderen kunnen deelnemen aan het burgerwetenschapsproject Straatvinken in 2019. In het kader van dit project tellen burgers het verkeer en leren zo meer over de wereld van verkeer en mobiliteit. Na een korte introductie mochten de kinderen zelf aan de slag en ervaarden ze op wat ze moeten letten wanneer ze meewerken aan Straatvinken.

Over de KInderuniversiteit
Onder de begeleiding van UAntwerpen professoren en onderzoekers kreeg je de kans om kleine experimenten en proefjes uit te voeren in workshops. Zo werd er gegoocheld met wiskunde, werd DNA uit een kiwi gehaald of kon je doktertje spelen. Tijdens de shows genoot je van leuke en spectaculaire proefjes.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/evenementen/kinderuniversiteit-antwerpen/over-ons/