The Company in Vlaamse finale Small Business Projects

Datum: 8 april 2019

Inleiding: Twee teams van The Company vertegenwoordigd in wedstrijd van Vlajo.

Op 25 april 2019 vertegenwoordigen twee teams van The Company de Antwerpse provincie in de Vlaamse finale van de provinciale Small Business Project-wedstrijd van Vlajo. Deze teams, Pentalight en Phoenix Tyres, bestaan dus uit studenten industriële wetenschappen van The Company.

The Company is het ondernemerstraject binnen de opleiding tot industrieel ingenieur aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. De teams uit dit traject nemen ieder jaar deel aan de Small Business Project-wedstrijd van Vlajo. Studenten schrijven hiervoor een eigen ondernemingsplan en starten een bedrijf op onder de vleugels van Vlajo en hun opleidingstraject. In de finale komen de tien beste teams van zo'n vijfhonderd deelnemers uit Vlaanderen aan bod.

Wat doen onze teams? Pentalight tracht een hedendaags voorwerp, een lamp, om te vormen tot een ingenieus product dat de koper toelaat zelf zijn creativiteit te gebruiken om een designvolle, maar gepersonaliseerde lamp te integreren in zijn/haar interieur.

Het idee van Phoenix Tyres is om een gewone binnenband van een fiets te vervangen met een nieuwe band met 2 compartimenten. Als het ene compartiment lek geraakt kan je met een eenvoudige draai naar het ander compartiment switchen en zo je band oppompen.

Link: http://www.thecompany.be/