Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis

Datum: 7 mei 2019

Inleiding: Met deze Call for Papers nodigen we je uit om recent lopend onderzoek naar de Belgische migratiegeschiedenis in zijn meest brede betekenis voor te stellen op Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis.

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de Derde Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis plaats, ditmaal in Antwerpen. Net zoals tijdens de vorige edities is het doel van het wetenschappelijk comité om academici, erfgoedpartners, archivarissen, onderwijzers en alle andere mogelijke belangstellenden in de Belgische migratiegeschiedenis samen te brengen. Traditiegetrouw bestaat de dag uit drie delen: een academische sessie, een postersessie en een rondetafelgesprek.

Met deze Call for Papers willen we je graag uitnodigen om een abstract in te dienen over recent of lopend academisch onderzoek naar de Belgische migratiegeschiedenis in zijn meest brede betekenis. Je mag aangeven of je kiest om een paper te brengen of deel te nemen aan de postersessie. Als je interesse hebt om deel te nemen aan deze Derde Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis, verzoeken we je een abstract van maximum 250 woorden en een korte biografische nota van maximum 100 woorden in te sturen voor vrijdag 7 juni 2019 naar hilde.greefs@uantwerpen.be. Het wetenschappelijk comité buigt zich over de voorstellen en maakt een selectie tegen midden juni. De voertaal tijdens het congres is Nederlands en Frans. We zien ernaar uit je in Antwerpen te ontvangen.

Lees de volledige call for papersLink: https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/centre-urban-history/