Rechtenstudenten winnen Pax-Jenard pleitwedstrijd

Datum: 24 mei 2019

Inleiding: Juliette Detrixhe, Liselotte Dupont, Artuur Keukeleire en Alisa Syknej wonnen in Den Haag de internationale Pax-Jenard pleitwedstrijd.

Op 24 en 25 mei 2019 vond in Den Haag de 7de editie plaats van de prestigieuze pleitwedstrijd.

Masterstudenten Juliette Detrixhe, Liselotte Dupont, Artuur Keukeleire en Alisa Syknej van de Universiteit Antwerpen hebben deze internationale pleitwedstrijd gewonnen. De deelnemende studenten kwamen van verschillende Europese en Aziatische universiteiten. In de halve finale hebben onze studenten het gehaald van de Sorbonne. In de finale namen ze het op tegen de Universiteit van Heidelberg en behaalden een verdiende eerste plaats.

Ook de prijs voor de beste pleiter van de competitie ging naar een student van de Universiteit Antwerpen: Juliette Detrixhe sleepte deze prijs in de wacht en mag stage lopen in een advocatenkantoor in Parijs.

V.l.n.r.: begeleider prof. Thalia Kruger, Liselotte Dupont, Juliette Detrixhe, Syknej en Artuur Keukeleire.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/overuantwerpen/faculteiten/faculteit-rechten/