Eva Van Emelen wint de Paul Verhaert Award 2019

Datum: 20 september 2019

Inleiding: Masterstudente Eva Van Emelen wint de Paul Verhaert Award (3000 euro) tijdens Best of PO. Ook Mattis Hoenderboom, Lucas van Dorpe en Roel Vanstiphout gingen met prijzen aan de haal.

Op donderdag 12 september stelden de beste studenten productontwikkeling van het afstudeerjaar 2019 hun masterproef voor aan het publiek. Acht studenten werden door de interne promotoren geselecteerd omwille van de kwaliteiten van hun project. Op het Best-of-PO-event donderdag 12 september presenteerden ze hun project voor een jury van vier gerenommeerde ontwerpbureaus: Verhaert, Voxdale-Novosanis, GBO, Pars Pro Toto.

“Doorheen hun opleiding leren productontwikkelaars om innovatieve concepten voor producten, diensten en systemen te ontwikkelen op basis van een brede benadering”, vertelt professor Alexis Jacoby. “Het vervullen van menselijke noden, het voldoen aan de technische realiseerbaarheid of het inpassen binnen de economische realiteit van een organisatie, ongeacht de sector. Die benadering vraagt zowel een brede wetenschappelijke bagage als een doorgedreven creativiteit.”

Het sluitstuk van de opleiding productontwikkeling bestaat uit een masterproef waarbinnen studenten individueel opportuniteiten voor innovatie detecteren en daar een innovatief concept voor ontwikkelen.

Over de awards en de winnaars:

• Paul Verhaert Award voor de student die de methode voor integrale productontwikkeling het best toepast.
    Uitgereikt door Verhaert, masters in innovation
    Gewonnen door Eva Van Emelen

• GBO User Experience Design Award voor de masterproef met de best geïntegreerde focus op de gebruiker en diens gebruikservaring.
    Uitgereikt door GBO
    Gewonnen door Lucas Van Dorpe

• Novosanis - Voxdale MedTech Award voor de masterproef die zorg en levenskwaliteit nastreeft, die LifeSciences en medische technologie op de meest innovatieve manier verbindt.
    Uitegerikt door Novosanis en Voxdale
    Gewonnen door Roel Vanstiphout

• Pars Pro Toto Juvenile design award voor de masterproef die zich het best richt op de leefwereld van jongeren en kinderen.
    Uitgereikt door Pars Pro Toto
    Gewonnen door Mattis Hoenderboom

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/opleidingsaanbod/productontwikkeling-studeren/afstudeerprojecten/masterproeven-2019/