Seppe Sels is doctor in de toegepaste ingenieurswetenschappen

Datum: 2 oktober 2019

Inleiding: Sinds 26 september 2019 heeft de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen er een doctor bij.

Seppe Sels verdedigde op 26 september zijn doctoraatsthesis aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen (Universiteit Antwerpen) met professor Steve Vanlanduit en professor Rudi Penne als promotoren. De doctoraatsthesis is getiteld ‘Computer Vision Techniques for 3D Optical Measurements’.

In dit doctoraat onderzocht Seppe Sels methodes om verschillende 3D-camera’s met meetinstrumenten te combineren. De 3D-camera wordt gebruikt om de plaatsing te bepalen van het meetinstrument ten opzichte van het te onderzoeken voorwerp. Hierdoor kon hij de locatie van de gemaakte metingen berekenen.

Deze berekening stelt ons in staat om een meting automatisch met computerresultaten te vergelijken. Dit maakt de verwerking van meetresultaten makkelijker en nauwkeuriger.

Dit onderzoek kan in de praktijk toegepast worden op bijvoorbeeld fietsen en auto’s. Met deze meetmethodes kunnen onderdelen van fietsen en auto’s gemakkelijker en nauwkeuriger gemeten worden.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/seppe-sels/