Filosofische podcast Kluwen viert haar verjaardag

Datum: 13 november 2019

Inleiding: De Nederlandstalige podcast Kluwen van doctorandi Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg stelt filosofische vragen bij het alledaagse leven.

Kluwen is de Nederlandstalige podcast die filosofische vragen stelt bij het alledaagse leven. Kluwen bestaat in oktober één jaar en inmiddels zijn er vijftien afleveringen te beluisteren op Soundcloud, iTunes, Spotify en andere podcast apps.

Kluwen is een filosofische podcast over de knopen van het mens zijn. Een podcast die graaft van verwarring naar verwondering en terug, met een mix van persoonlijke verhalen en filosofische argumentatie. Hosts Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg (beiden doctoraatsstudent in de wijsbegeerte aan Universiteit Antwerpen) stellen vragen over de meest uiteenlopende zaken als seks in de gezondheidszorg, dieren- en plantenethiek, reizen als collectieve dwangneurose, emoties en redelijkheid, gender en authenticiteit.

Er waren al achttien filosofen en experts te gast en Kluwen is inmiddels een vaste waarde op denkfestivals. Het aantal luisteraars groeide afgelopen jaar exponentieel en Kluwen blikt dan ook vooruit op een mooi nieuw jaar vol interessante gasten, baanbrekende vragen en vruchtevolle samenwerkingen.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/overuantwerpen/faculteiten/faculteit-letteren-en-wijsbegeerte/onderzoek-en-valorisatie/departementen/departement-wijsbegeerte/