FWO aspirantenmandaat voor Sander Van Goethem

Datum: 20 november 2019

Inleiding: Sander Van Goethem (Faculteit Ontwerpwetenschappen) ontving een aspirantmandaat van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) voor zijn onderzoek rond 'immersive 3D-modeling'.

In zijn doctoraatsonderzoek 'Immersive 3D-modeling' onderzoekt Sander Van Goethem hoe productontwikkelaars (ontwerpers) Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en/of Mixed Reality (MR - het mengen van de echte en virtuele wereld) beter kunnen gebruiken in het ontwerp- en productontwikkelingsproces. "Producten zijn drie-dimensionaal, het is dus logisch om deze in 3D te ontwerpen", aldus Sander Van Goethem.

Door dit onderzoek zullen ontwerpers complexe en omslachtige schermmanipulaties bij het digitaal tekenen kunnen omzeilen. Daarnaast zal de methode geïmplementeerd worden in de verschillende stadia van het ontwerpproces: ideeëngeneratie, systeemontwerp, conceptontwerp, prototyping en productie.

Promotor van dit onderzoek is prof. Stijn Verwulgen (UAntwerpen, Faculteit Ontwerpwetenschappen) met prof. Jouke Verlinden en prof. Regan Watts als co-promotoren.

Link: https://www.uantwerpen.be/sander-vangoethem