"Ouderen pasten hun gedrag sneller aan dan jongere generaties"

Datum: 24 maart 2020

Inleiding: Op dinsdag 24 maart rekent UAntwerpen opnieuw op massale deelname aan grote coronastudie.

Meer dan 560 000 Belgen vulden vorige week de coronabevraging van de Universiteit Antwerpen in.

Dinsdag 24 maart van 10 tot 22 uur staat de enquête weer online

“Herhaalde deelname is belangrijk om realistische modellen voor de verspreiding van het virus te kunnen uittekenen”, zeggen de wetenschappers.

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen startten vorige week een citizenscienceproject op, met medewerking van collega’s van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt. Ze riepen de Belgen op deel te nemen aan een online bevraging. Zo kunnen de onderzoekers peilen naar mogelijke gedragsveranderingen onder invloed van het coronavirus en de door de overheid opgelegde maatregelen. Een huzarenstuk, want het uitwerken van een dergelijke studie vraagt in normale omstandigheden vele weken voorbereiding.

De bevraging kende een enorm succes: lees de resultaten

Link: http://www.corona-studie.be