Hoe duister is de nacht?

Datum: 25 april 2020

Inleiding: Erfgoeddag gaat digitaal. Julie Hardy, masterstudent Geschiedenis, maakt als gastcurator een webtentoonstelling over de nacht.

Hoe duister is de nacht? Tentoonstelling over het uitgestrekte niemandsland tussen dromen en waken

Dit jaar zou Erfgoeddag in het teken staan van de nacht. Julie Hardy, masterstudent Geschiedenis, verdiepte zich in de collecties van de Universiteitsbibliotheek en de Bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap en was volop bezig om een fysieke expo voor te bereiden. Covid-19 stuurde deze plannen in de war. Daarom werd alle aandacht verschoven naar een digitale expo, vanaf zaterdag 25 april online te ontdekken!

Surf naar hoeduisterisdenacht.weebly.com en laat je meevoeren door de vele gedaantes van de nacht. Klik op de afbeeldingen, ontdek prachtige details, laat je inspireren door nachtraven van vroeger en hun boeiende verhalen. Bij elk werk hoort een afbeelding, een korte toelichting en meer verdieping voor wie dat wenst. Laat je ook zeker verleiden tot het doorklikken naar gedigitaliseerde exemplaren, verhelderende video's, andere tentoonstellingen en verrassende bronnen.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/erfgoedbibliotheek/activiteiten/projecten/gastcurator/