Coronaproof je campus ontdekken? Het kan!

Datum: 29 juni 2020

Inleiding: UAntwerpen organiseert hele zomer lang campustours voor studiekiezers in kleine groepjes.

Vanaf 6 juli en dat heel de zomer lang organiseren heel wat opleidingen van de Universiteit Antwerpen campustours voor studiekiezers. In groepjes van maximum tien leiden huidige studenten hun toekomstige collega’s – uiteraard coronaproof – rond.

De stap naar het hoger onderwijs zetten is nooit vanzelfsprekend. Dit jaar maakt corona het nog een stuk complexer om de juiste studiekeuze te maken. “Veel jongeren zijn heel bewust bezig met die keuze”, vertelt Herman Van Goethem, rector van UAntwerpen. “Ze informeren zich grondig en komen in maart en april bijvoorbeeld naar de infodagen. Daar kunnen ze praten met huidige studenten en met docenten, en ze kunnen de sfeer van de campus al eens opsnuiven.”

Campus Tours UAntwerpen

De infodagen verliepen dit jaar door de omstandigheden volledig digitaal. Chatsessies, voorbeeldlessen, virtual tours: studiekiezers kregen heel wat materiaal voorgeschoteld om zich een zo volledig mogelijk beeld van de opleiding en van het leven op de campus te kunnen vormen. De twee e-infodagen kenden succes, want duizenden geïnteresseerden vonden de (digitale) weg.

Student neemt je op sleeptouw
Om het beeld helemaal volledig te maken, is eens echt kunnen rondwandelen op de universiteitscampus eigenlijk onontbeerlijk. De versoepeling van de coronamaatregelen biedt ook mogelijkheden, en dus organiseert UAntwerpen tijdens de zomermaanden campustours. Een huidige student neemt telkens een groepje van maximaal tien geïnteresseerden (en eventueel hun ouders) op sleeptouw. De eerste rondleidingen zijn al volzet, wat bewijst dat er vraag is naar dit initiatief.

Campus Tours UAntwerpen
"Studenten mogen al hun vragen op me afvuren", zegt gids Julia Dekeukeleire.

Julia Dekeukeleire, masterstudente sociaal-economische wetenschappen, is een van de enthousiaste gidsen. “Ik weet zelf nog hoe spannend die eerste weken op de universiteit waren. Door naar infodagen te gaan, neem je die spanning wat weg en maak je echt kennis met de vibe op een campus. Fijn dat toekomstige studenten via deze campustours toch ook de gelegenheid krijgen die sfeer te komen opsnuiven. Ik ga hen laten zien waar ze les zullen hebben, waar ze geconcentreerd kunnen blokken en waar ze de beste broodjes verkopen. En natuurlijk mogen ze al hun vragen op me afvuren.”

Vooraf inschrijven
UAntwerpen biedt campustours aan voor heel wat opleidingen van de faculteiten Bedrijfswetenschappen en Economie, Letteren en Wijsbegeerte, Ontwerpwetenschappen, Rechten en Wetenschappen. Inschrijven is uiteraard gratis en kan via de website: www.uantwerpen.be/campus-toursLink: https://www.uantwerpen.be/campus-tours