2-Elektronica-ICT

Studiegidsnr:1009FTINEI
Vakgebied:Elektronica
Academiejaar:2018-2019
Semester:2e semester
Contacturen:48
Studiepunten:6
Studiebelasting:168
Contractrestrictie(s):Geen contractrestrictie
Instructietaal:Nederlands
Examen:2e semester
Lesgever(s)Filip Van der Schueren
Maarten Weyn
Raf Catthoor
Koen Lostrie

Deze cursusinformatie is bedoeld om de student te ondersteunen bij het verwerken van de leerstof

3. Inhoud *

Module 1: Analoge elektronica

In een eerste module wordt de energieproductie met fotovoltaïsche zonnepanelen, zowel thuis als in een centrale beschreven. De module behandelt de werking van elektronische componenten en elektronische schakelingen zoals versterkers en filters, en biedt een inzicht in de werking van halfgeleidersensoren voor energieproductie, en de circuits waarin ze opgenomen worden.

Module 2: Computer hardware

In een tweede module wordt de samenstelling en uitdieping van een computersysteem uitgewerkt. De module behandelt de opbouw en werking van diverse computersystemen, zowel op gebied van hardware, software als netwerkomgeving.
 

Module 3: Internettechnologie

In een derde module wordt de gangbare technologie beschreven bij consultatie van een dynamische webpagina, gekoppeld aan een webserver met gegevens uit een kleine database. De module gaat in op de werking van de basis internetprotocollen, en biedt een eerste inzicht in de opbouw en de werking van webpagina's. Tenslotte wordt ingegaan op de basis beveiligingsaspecten van het internetverkeer.

Module 4: Telecommunicatie

In een vierde module worden de basis concepten uitgelegd van hedendaagse communicatiesystemen en internet of things toepassingen.