Onderhandelen 1

Studiegidsnr:1303TEWKOO
Vakgebied:Zakelijke Communicatie
Academiejaar:2019-2020
Semester:1e semester
Inschrijvingsvereisten:De student dient een credit behaald te hebben voor het volgende OO of dit in het studieprogramma op te nemen:
- 'Bachelorproef'
Contacturen:30
Studiepunten:3
Studiebelasting:84
Contractrestrictie(s):Niet te volgen onder examencontracten
Instructietaal:Nederlands
Examen:1e semester
Lesgever(s)Luuk Van Waes
Caroline Dothee

Deze cursusinformatie is bedoeld om de student te ondersteunen bij het verwerken van de leerstof

3. Inhoud *

De cursus behandelt verschillende aspecten van onderhandelen. De kern van de cursus bestaat uit simulaties en rollenspellen over verschillende types vergaderingen en onderhandelingen (distributieve éénmalige interacties, distributieve repetitieve interacties, eenvoudige en complexe integratieve interacties, interacties onder onzekerheid, onderhandelen onder achterbancontrole, sociale dilemma’s, enz.). 

De literatuurstudie gebeurt voornamelijk in zelfstudie; de nadruk tijdens de colleges ligt op de praktische oefeningen rond onderhandelen (evt. video-opnames in studio). Ook e-vergaderingen komen aan bod.

Iedere student wordt in een vergader- en/of onderhandelingssituatie geplaatst met één of meer medestudenten. De resultaten, ervaringen, relevante technieken en concepten, gebruikte methodologie, enz. worden in de colleges besproken.

Iedere student schrijft bovendien een analytisch observatieverslag (van ca. 3000 woorden) van een vergadering en/of onderhandelingssituatie.