Artikels
-
Als bacteriën business worden (De Standaard DS+, 10/09/2016)
-
Thuis gefermenteerd wortelsap overtreft probioticadrankjes (De Standaard DS+, 18/03/2016)
- Thuis gefermenteerd wortelsap goudmijn aan nuttige bacteriën (De Standaard, 17/03/2016)
- Gefermenteerd wortelsap bevat goudmijn aan gezonde bacteriën (EOS, 17/03/2016)
- Thuis gefermenteerd wortelsap goudmijn aan nuttige bacteriën (De Redactie, 17/03/2016)
- Levert mijn wortelsap straks medicijnen op? (Eos, december 2015)
- Levert mijn wortelsap straks medicijnen op? (Iedereen Wetenschapper, december 2015)
-
De finale: mijn eigen gefermenteerd wortelsap proeven (SciLogs, blog door Kim Verhaeghe, 05/11/2015)
-
Gezocht: deelnemers die thuis wortels doen rotten (Het Nieuwsblad, 08/09/2015)
De Universiteit Antwerpen is op zoek naar veertig deelnemers voor ‘Ferme Pekes’, een project waarbij ze thuis zelf wortels moeten fermenteren. 'Vandaag eten we vrijwel geen gefermenteerde producten meer', zegt onderzoeksleider Sarah Lebeer. -
Topchef onderzoekt fermenterende groenten (Het Laatste Nieuws, 08/09/2015)
-
UA wil Antwerpenaren massaal doen fermenteren (Gazet van Antwerpen, 08/09/2015)
De Universiteit Antwerpen is op zoek naar veertig deelnemers voor ‘Ferme Pekes’, een project waarbij ze thuis zelf wortels moeten fermenteren. “Vandaag eten we vrijwel geen gefermenteerde producten meer”, zegt onderzoeksleider en bio-ingenieur Sarah Lebeer. -
Bio-ingenieurs zoeken Antwerpenaars die wortelsap willen fermenteren (EOS, 07/09/2015)
Groenten fermenteren is in, maar hoe gezond zijn ingemaakte wortels? Fermenteer je eigen wortels – uit eigen tuin of uit de winkel – en de Universiteit Antwerpen zoekt het voor je uit in het project ‘Ferme Pekes’. -
Wat een rotte boel, die sterrenkeuken (De Morgen, 19/03/2015)
Vergeet de moleculaire, pure of biologische keuken. Hippe koks kiezen tegenwoordig voor 'rot' eten. Via fermentatie laten ze voedsel gecontroleerd bederven, om zo tot nieuwe smaken te komen. "Het klinkt misschien wat vreemd, maar we eten allemaal al jaren gefermenteerd voedsel."
-
Trend in de keuken: groenten laten rotten (Gazet van Antwerpen, 22/10/2014)
Fermenteren is helemaal terug van weggeweest. De Nederlandse kok Christian Weij van restaurant Puur-e in Bennekom heeft zich in de techniek gespecialiseerd, maar ook in België wordt er volop met de eeuwenoude methode geëxperimenteerd. Specialisten ter zake leggen uit waarom het gecontroleerd laten rotten van voedingsmiddelen nu weer hip is.
-
Zuur natuur (Magazine Universiteit Antwerpen, september 2014)
Hij stuurt haar stalen met bacteriën op, zij hem laboratoriumkennis voor zijn moleculaire keuken. In sterrenkeuken In De Wulf lichten microbiologe Sarah Lebeer en topchef Kobe Desramaults het deksel over hun samenwerking, nuttige melkzuurbacteriën, en de queeste naar minimalistische smaak. "De wereld is te steriel geworden".