Op 23 april organiseerde Davinga samen met de opleiding industriële wetenschappen elektronica, een bezoek aan het nieuwe onderkomen van de onderzoeksgroepen, The Beacon (Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen). Centraal die avond stonden het 'geconnecteerde Vlaanderen van de toekomst'. Hierbij vertrekken ze vanuit het brede kader en de innovatiemogelijkheden van Internet of Things en combineren die met de duurzame oplossingen van City of Things.

We werden er ontvangen in Café René vanaf 18.30 met een drankje. Rond 19u15 werd er dan door Tim Engels een korte verwelkoming gedaan in het auditorium van de 8e verdieping waarna Ilse Bracke Research Valorization Director @IDLab een korte presentatie gaf over het hoe en wat van de verschilende onderzoeksgroepen in het kader van The Beacon en de samenwerking met de verschillende overheden, de UG en private partners. Hierna nam Johann M. Marquez-Barja, Associate Professor at UAntwerpen - imec over om te vertellen over het brede kader en de innovatieve mogelijkheden van IoT en de duurzame oplossingen van CoT, de rol van imec hierin en zijn visie op het geconnecteerd Vlaanderen van de toekomst.

Nadien hadden we de mogelijkheid om 4 verschillende demo’s te bekijken van zaken waar de onderzoeksgroepen mee bezig zijn: een eerste demo was het Citylab testbed (the connectivity layer of City of Things).  It will be about a combination of Artificial Intelligence and Wireless connectivity to predict levels of wireless interference in the smart city of Antwerp.  Nadien kwamen de demo’s over Device Free Localization en Crowd estimation (projecten op Tomorrowland, Music for Life)

Tussendoor startte reeds de receptie @ Café René (7e verdieping) waar we de demo van Conamo konden zien, het continue monitoring van atleten.  Als afsluiter dan opnieuw naa de 8e verdieping voor een demo over de Smart Highway (v2x communication), een voorbereiding op de zelfrijdende auto’s van morgen.

Als finale afsluiter opnieuw in Café René een receptie met lekkere hapjes en drankjes die zeer werden gesmaakt door te aanwezigen.

Hier worden weldra foto's geplaatst van het bezoek aan de labo's Elektronica.