Nieuws

 • 30
  MRT
  Doorlichting zorgt voor stress, maar inspecteurs krijgen goede punten
  Het bericht dat de Onderwijsinspectie langskomt, heeft in elke leraarskamer een grote impact en zorgt voor heel wat stress bij leerkrachten en directie. Maar sturen scholen ook bij na die doorlichting? Maarten Penninckx (UAntwerpen) zocht het uit.
 • 27
  MRT
  Colli-PeeTM wins IWT Innovation Award
  Colli-PeeTM, a first void urine collection device has received the IWT Innovation Award in the category 'major social relevance', developed by Novosanis, the young spin-off of the University of Antwerp.
 • 26
  MRT
  Provincie Antwerpen investeert in thuishaven ingenieurs
  Op Campus Groenenborger verrijst momenteel een nieuw gebouw voor de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen. De universiteit maakt heel wat middelen vrij voor de nieuwbouw, net zoals de Provincie Antwerpen.
 • 24
  MRT
  Onderzoek brengt wetenschap dichter bij ontrafelen gehoormechanisme
  Het gehoor is een complex zintuig. Duizenden cellen werken samen opdat wij zouden horen. Het orgaan van Corti speelt hierin een belangrijke rol. Joris Soons (UAntwerpen) onderzocht de structuur, en bracht het gehoororgaan gedetailleerd in kaart.
 • 23
  MRT
  235 Gentenaren brachten klimopblaadjes binnen
  De Gentenaar is duidelijk begaan met de luchtkwaliteit in zijn stad: 235 inwoners brachten de voorbije week klimopblaadjes naar de Vooruit. Onderzoekers van UAntwerpen gaan er nu mee aan de slag. Tegen de zomer worden de resultaten verwacht.


Meer nieuws