Nieuws

 • 28
  FEB
  UAntwerpen experimenteert met stilleasfaltlagen
  Wilrijk en Zandvliet zijn de locaties voor een proefproject met een stilleasfaltlaag. Het initiatief, onder begeleiding van UAntwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw, maakt deel uit van het geluidsactieplan van de stad Antwerpen.
 • 27
  FEB
  Rubens' tweede echtgenote geeft zich bloot
  Onderzoekers van UAntwerpen, KULeuven en het Kunsthistorisches Museum in Wenen onderzochten het wereldberoemde schilderij 'Het Pelsken' van P. P. Rubens met behulp van een mobiele X-stralenfluorescentiescanner.
 • 27
  FEB
  Predicube maakt online adverteren efficiënter
  Predicube, een spin-off van iMinds en UAntwerpen, maakt gebruik van big data analytics om ervoor te zorgen dat consumenten advertenties te zien krijgen die echt relevant zijn. Zo kan de doorklikratio tot 300% verhoogd kan worden.
 • 24
  FEB
  Software kan nu veel sneller getest worden
  Wist u dat een internetreus als Amazon gemiddeld om de 11,6 seconden haar software vernieuwt? Het testen van die nieuwe software is heel arbeidsintensief en vergt veel tijd. Daar hebben onderzoekers van UAntwerpen en VUB iets op gevonden;
 • 22
  FEB
  UAntwerpen reikt ornithologieprijs uit
  Ter nagedachtenis van de Kempense ornitholoog Wim Dings reikte UAntwerpen voor de eerste keer een ornithologieprijs uit. Lotte De Middeleer werd tot laureate uitgeroepen, met haar onderzoek naar de invloed van ruilverkavelingen op de populatie van grauwe klauwiers.


Meer nieuws