Nieuws
 • 20
  MEI
  Transfoob geweld wordt amper aangegeven
  Woensdag werden de resultaten van de eerste kwantitatieve bevraging naar de geweldervaringen van transgender personen in België gepresenteerd. De studie gaf eerder al aan dat haast 8 op 10 transgender respondenten geweld meemaakten.
 • 18
  MEI
  UAntwerpen haalt leerkrachten in spe uit de klas
  Als het van Hilde Crevits afhangt, vervullen alle toekomstige leerkrachten binnenkort een soort burgerdienst. UAntwerpen loopt voorop, want de studenten van de Specifieke Lerarenopleiding doen vandaag al een projectstage.
 • 16
  MEI
  Jongeren voelen druk om te cyberpesten
  Cyberpestkoppen zijn ervan overtuigd dat leeftijdsgenoten pesten via het internet en de gsm goedkeuren, en geven aan dat ze vaak druk ervaren om er aan mee te doen. Dat blijkt uit het onderzoek van Sara Pabian (UAntwerpen).
 • 16
  MEI
  Brein astronauten verandert na verblijf in de ruimte
  Wanneer astronauten langere tijd in de ruimte verblijven, verandert er iets in hun hersenen. Dat konden Antwerpse wetenschappers als eerste bewijzen. De ontdekking betekent mogelijk ook goed nieuws voor mensen die lange tijd bedlegerig zijn.
 • 8
  MEI
  Migranten ondernemen steeds minder in traditionele sectoren
  Uit een onderzoek naar migrantenondernemerschap in Antwerpen concluderen wetenschappers van UAntwerpen onder meer dat er grote verschillen zijn in de manier waarop de eerste en de tweede generatie migranten aan ondernemen doet.


Meer nieuws