Nieuws

 • 26
  MRT
  Provincie Antwerpen investeert in thuishaven ingenieurs
  Op Campus Groenenborger verrijst momenteel een nieuw gebouw voor de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen. De universiteit maakt heel wat middelen vrij voor de nieuwbouw, net zoals de Provincie Antwerpen.
 • 24
  MRT
  Onderzoek brengt wetenschap dichter bij ontrafelen gehoormechanisme
  Het gehoor is een complex zintuig. Duizenden cellen werken samen opdat wij zouden horen. Het orgaan van Corti speelt hierin een belangrijke rol. Joris Soons (UAntwerpen) onderzocht de structuur, en bracht het gehoororgaan gedetailleerd in kaart.
 • 23
  MRT
  235 Gentenaren brachten klimopblaadjes binnen
  De Gentenaar is duidelijk begaan met de luchtkwaliteit in zijn stad: 235 inwoners brachten de voorbije week klimopblaadjes naar de Vooruit. Onderzoekers van UAntwerpen gaan er nu mee aan de slag. Tegen de zomer worden de resultaten verwacht.
 • 20
  MRT
  Onderzoekers kijken door wolken heen naar zonsverduistering
  Door de dikke bewolking was het voor vele Vlamingen bijna onmogelijk om een glimp op te vangen van de zonsverduistering. Maar dit was niet het geval voor de onderzoekers van Op3Mech, een onderzoeksgroep van de Universiteit Antwerpen.
 • 19
  MRT
  UAntwerpen lanceert huisbier
  In de spiegeltent van het Calamartesfestival stelde de Universiteit Antwerpen op donderdag 19 maart haar eigen bier voor. Cum Laude is een blond biertje, gecreëerd door twee alumni.


Meer nieuws