Nieuws
 • 30
  MEI
  Onderzoekers traceren sporen van ouderverstoting in Vlaanderen
  Ouderverstoting is een gekende, maar nog niet onderzochte problematiek in Vlaanderen. Kim Bastaits en Dimitri Mortelmans (Departement Sociologie) gingen daarom na bij hoeveel ouders en kinderen na echtscheiding er een vermoeden van ouderverstoting bestaat.
 • 29
  MEI
  UAntwerpen lanceert interactief antirookpakket voor scholieren
  Bij 15- tot 18-jarigen daalt het aantal rokers bijna niet. Integendeel, het aantal rokende meisjes gaat in stijgende lijn. Omdat het tij moet keren, lanceert de Universiteit Antwerpen een nieuw en inspirerend interactief antirookpakket voor schoolgaande jongeren.
 • 29
  MEI
  3D-meting doet je fietshelm beter zitten
  Een fietshelm die niet perfect op je hoofd past, een kledingstuk met aanduiding 'one size fits all' dat toch verre van goed zit...: we kennen het allemaal wel. Moderne 3D-meettechnieken kunnen hier een grote meerwaarde betekenen.
 • 27
  MEI
  Vlaamse universiteiten gaan zelf hoornvlies maken met 3D-printer
  De dienst oogheelkunde van de Universiteit Antwerpen werkt samen met de KU Leuven om binnen vijf jaar met een 3D-printer een hoornvlies te printen uit levende cellen. (In: De Morgen)
 • 20
  MEI
  Transfoob geweld wordt amper aangegeven
  Woensdag werden de resultaten van de eerste kwantitatieve bevraging naar de geweldervaringen van transgender personen in België gepresenteerd. De studie gaf eerder al aan dat haast 8 op 10 transgender respondenten geweld meemaakten.


Meer nieuws