Nieuws
 • 29
  MEI
  UAntwerpen lanceert interactief antirookpakket voor scholieren
  Bij 15- tot 18-jarigen daalt het aantal rokers bijna niet. Integendeel, het aantal rokende meisjes gaat in stijgende lijn. Omdat het tij moet keren, lanceert de Universiteit Antwerpen een nieuw en inspirerend interactief antirookpakket voor schoolgaande jongeren.
 • 29
  MEI
  3D-meting doet je fietshelm beter zitten
  Een fietshelm die niet perfect op je hoofd past, een kledingstuk met aanduiding 'one size fits all' dat toch verre van goed zit...: we kennen het allemaal wel. Moderne 3D-meettechnieken kunnen hier een grote meerwaarde betekenen.
 • 27
  MEI
  Vlaamse universiteiten gaan zelf hoornvlies maken met 3D-printer
  De dienst oogheelkunde van de Universiteit Antwerpen werkt samen met de KU Leuven om binnen vijf jaar met een 3D-printer een hoornvlies te printen uit levende cellen. (In: De Morgen)
 • 20
  MEI
  Transfoob geweld wordt amper aangegeven
  Woensdag werden de resultaten van de eerste kwantitatieve bevraging naar de geweldervaringen van transgender personen in België gepresenteerd. De studie gaf eerder al aan dat haast 8 op 10 transgender respondenten geweld meemaakten.
 • 18
  MEI
  UAntwerpen haalt leerkrachten in spe uit de klas
  Als het van Hilde Crevits afhangt, vervullen alle toekomstige leerkrachten binnenkort een soort burgerdienst. UAntwerpen loopt voorop, want de studenten van de Specifieke Lerarenopleiding doen vandaag al een projectstage.


Meer nieuws