Nieuws

 • 1
  MRT
  Bescherm je baby tegen hormoonverstoorders
  Wie zwanger wil worden, stelt zichzelf best niet bloot aan hormoonverstoorders. In samenwerking met onder meer prof. Greet Schoeters (UAntwerpen) begint de Gezinsbond een informatiecampagne.
 • 28
  FEB
  UAntwerpen experimenteert met stilleasfaltlagen
  Wilrijk en Zandvliet zijn de locaties voor een proefproject met een stilleasfaltlaag. Het initiatief, onder begeleiding van UAntwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw, maakt deel uit van het geluidsactieplan van de stad Antwerpen.
 • 27
  FEB
  Rubens' tweede echtgenote geeft zich bloot
  Onderzoekers van UAntwerpen, KULeuven en het Kunsthistorisches Museum in Wenen onderzochten het wereldberoemde schilderij 'Het Pelsken' van P. P. Rubens met behulp van een mobiele X-stralenfluorescentiescanner.
 • 27
  FEB
  Predicube maakt online adverteren efficiënter
  Predicube, een spin-off van iMinds en UAntwerpen, maakt gebruik van big data analytics om ervoor te zorgen dat consumenten advertenties te zien krijgen die echt relevant zijn. Zo kan de doorklikratio tot 300% verhoogd kan worden.
 • 24
  FEB
  Software kan nu veel sneller getest worden
  Wist u dat een internetreus als Amazon gemiddeld om de 11,6 seconden haar software vernieuwt? Het testen van die nieuwe software is heel arbeidsintensief en vergt veel tijd. Daar hebben onderzoekers van UAntwerpen en VUB iets op gevonden;


Meer nieuws