Nieuws
 • 26
  jun
  UAntwerpen koppelt instaptoetsen aan remediëring
  De heterogeniteit van de groep instromende studenten, met soms grote verschillen inzake kennis en vaardigheden, vormt een heet hangijzer in het hoger onderwijs. UAntwerpen tackelt het probleem met instaptoetsen, gekoppeld aan remediëring..
 • 22
  jun
  School kán interesse in techniek aanwakkeren
  Heeft een leerkracht impact op de interesse van leerlingen in techniek? De Antwerpse onderzoeker Jan Ardies zocht het uit en stelt wel degelijk een invloed vast: "Laat jongeren ontwerpen en experimenteren, en schotel ze geen theorie over techniek voor."
 • 17
  jun
  Studie brengt ebola-uitbraak genetisch in kaart
  Het ebolavirus dat al anderhalf jaar slachtoffers maakt in West-Afrika, evolueert volgens een nieuwe studie trager dan tot dusver werd aangenomen. Dat is goed nieuws voor de vaccins die er aan zitten te komen. De studie, waaraan ook UAntwerpen meewerkte, verschijnt in Nature.
 • 17
  jun
  TEW-opleidingen pronken met topaccreditaties
  De opleidingen handelsingenieur en toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde van UAntwerpen mogen opnieuw vijf jaar lang pronken met de EPAS-accreditatie. De sterke onderzoekscultuur en de hoge kwaliteit van de studenten worden aangehaald in het rapport.
 • 15
  jun
  Campus Middelheim is nu zenuwcentrum UAntwerpen
  Op Campus Middelheim rezen twee nieuwe gebouwen uit de grond. De campus kan nu met recht en rede het zenuwcentrum van UAntwerpen genoemd worden.


Meer nieuws