Nieuws

 • 15
  APR
  AIRbezen-team live op BorgerRio
  Op zaterdag 18 april, tijdens BorgerRio, meet het team van professor Roeland Samson live de luchtkwaliteit aan de hand van klimopbladeren die bezoekers meebrengen.
 • 15
  APR
  Universiteit Antwerpen haalt honderden rectoren naar thuisstad
  Om en bij de 400 mensen die een universiteit besturen en vertegenwoordigers uit het Europese hoger onderwijs zullen donderdag 16 en vrijdag 17 april 2015 deelnemen aan de jaarlijkse conferentie van de European University Association (EUA).
 • 7
  APR
  Amfibievis vangt prooi op het droge met 'watertong'
  Amfibievissen die op het vasteland eten, vangen en manipuleren hun prooi met water in hun bek. Tot die vaststelling kwamen bioloog Krijn Michel en zijn collega's toen ze het ongewone eetgedrag van de slijkspringer (Periophthalmus barbarus) bestudeerden.
 • 3
  APR
  Internationale experts experimenteren met nieuwe visie op ouderenzorg
  De Vrije Universiteit Brussel verenigt toponderzoekers van de Universiteit Antwerpen, KU Leuven, Universiteit Maastricht en de HoGent in de nieuwe onderzoeksgroep D-SCOPE. Zij ontwikkelen een nieuwe visie op zorg en dienstverlening voor ouderen.
 • 2
  APR
  Prijs Rudi Verheyen bekroont onderzoek naar milieueducatie
  De elfde Prijs Rudi Verheyen werd op 2 april toegekend aan Jelle Boeve-de Pauw (UAntwerpen). Zijn onderzoekswerk leidt volgens de jury tot vernieuwende inzichten in het domein van milieueducatie en educatie voor duurzame ontwikkeling.


Meer nieuws