Nieuws
 • 2
  jul
  HERON draagt steentje bij tot energie-efficiëntie
  Efficiënt omgaan met energie is een belangrijk wapen in de strijd tegen de klimaatverandering, maar socio-culturele en economische factoren zijn een belemmerende factor. Het Europese project HERON, mee uitgevoerd door UAntwerpen, wil dat veranderen.
 • 1
  jul
  Academici dringen aan op volwaardig biodiversiteitsbeleid
  53 wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten schreven een open brief aan minister Schauvliege. Ze vragen dat er dringend werk gemaakt wordt van een volwaardig diversiteitsbeleid.
 • 1
  jul
  Ingenieurs meren zonneboot aan in Monaco
  De jachthaven van Monaco is doorgaans gereserveerd voor de varende paleizen van de rijksten der aarde. Tussen die luxejachten vaart van 9 tot 11 juli ook de zelfgebouwde zonneboot van UAntwerpen. De ingenieurs in spe nemen er deel aan de Solar1 Monte-Carlo Cup.
 • 26
  jun
  UAntwerpen koppelt instaptoetsen aan remediëring
  De heterogeniteit van de groep instromende studenten, met soms grote verschillen inzake kennis en vaardigheden, vormt een heet hangijzer in het hoger onderwijs. UAntwerpen tackelt het probleem met instaptoetsen, gekoppeld aan remediëring..
 • 22
  jun
  School kán interesse in techniek aanwakkeren
  Heeft een leerkracht impact op de interesse van leerlingen in techniek? De Antwerpse onderzoeker Jan Ardies zocht het uit en stelt wel degelijk een invloed vast: "Laat jongeren ontwerpen en experimenteren, en schotel ze geen theorie over techniek voor."


Meer nieuws