Brouwerijbezoek Het Anker

Op dinsdag 8 december 2020 organiseert DavingA een bezoek aan familiebrouwerij Het Anker die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In Stokerij De Molenberg, de 17e-eeuwse familiehoeve en stokerij in Blaasveld, wordt er op basis van het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel een verfijnde Belgische whisky gestookt. Gouden Carolus Single Malt vormt het perfecte huwelijk tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren.

We doorkruisen de brouwerij en de whisky rijpingsmagazijnen onder leiding van een gids. Op het dak van de brouwerij genieten we van het prachtige uitzicht over de stad Mechelen. Afsluiten doen we met een bierdegustatie. Het bezoek duurt ongeveer 1u30 à 1u45. De brasserie, het brouwerijhotel en het uitgebreide belevingsaanbod staan garant voor de ultieme Mechelse bierbeleving. De ideale uitstap dus voor onze alumnivereniging.

Er worden twee rondleidingen voorzien (met degustatie). De eerste rondleiding start omstreeks 17u30. De tweede rondleiding start om 18u00. 
Nadien is er een (optioneel) diner waarbij je kan kiezen uit drie hoofdgerechten:

  • Stoverij met Gouden Carolus Classic, witloofslaatje en frietjes
  • Pladijsrolletjes met seizoensgroenten en kruidensaus
  • Tagliatelle met gewokte groentjes, quorn en Maneblusser Lente (vegetarisch)

Omdat we het als alumnivereniging belangrijk vinden om mensen te verbinden, voorzien we een korting op het diner. Concreet betaal je daarom €10 indien je enkel voor de rondleiding met degustatie kiest. Indien je kiest voor de combiformule waarbij een maaltijd is inbegrepen, betaal je €25. Een echte spotprijs en de perfecte gelegenheid om herinneringen op te halen met oud-studenten en collega ingenieurs. Schrijf je vandaag nog in en deel deze uitnodiging met je netwerk. Tot dan!

Brouwerij Het Anker
Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen