Onder het motto “derde keer, goede keer” hebben we op 14 december 2021 met DavingA een bezoek gebracht aan brouwerij Het Anker in Mechelen.

Coronaproof en onder begeleiding van 2 geweldige gidsen zijn we ingewijd in de geschiedenis van de brouwerij. Deze werd opgericht in de 15de eeuw door Mechelse begijntjes en is in de laatste decennia uitgegroeid tot een brouwerij met internationale bekendheid en export naar meer dan 40 landen!

We leerden hoe het brouwproces in mekaar zit en hoe de bieren die er door de eeuwen heen werden gebrouwen evolueerden, van Lambiek-achtige bieren ten tijde van de begijntjes, over pilsbier, tot de lekkere Carolus bieren die we vandaag de dag kennen.

Verder stond er een bezoek aan de whisky rijpingsmagazijnen en een bierdegustatie op het programma, waarna we de avond afgerond hebben met een lekker etentje!

Kortom een mooi avondvullend programma dat door onze alumni zeer werd gesmaakt.

Wij vonden het geweldig om zoveel nieuwe gezichten op onze activiteit te verwelkomen en hopen iedereen snel weer te zien op één van onze volgende events!

*Indien u ongewenst op één van onze foto's te zien bent, kan u dit even laten weten op davinga@uantwerpen.be. Wij verwijderen dan zo spoedig mogelijk desbetreffende foto('s).