Bezoek Noorderlijn - De knip in de Leien

De tramtunnel op de Frankrijklei is intussen in gebruik. Het autoverkeer rijdt in beide richtingen op twee rijstroken tot aan de Maria-Theresialei. Daar worden de Leien geknipt tot aan het kruispunt met de Violierstraat.

De aannemer heeft de aanleg van het Operaplein en de constructie van de autotunnels ondertussen afgewerkt. De werken aan de Lichtput (de toekomstige toegang naar het premetrostation Opera) zijn nu ook zichtbaar op straatniveau. Ook het eerste kwadrant van de Rooseveltplaats is reeds afgewerkt.

Op de Italiëlei leggen we de centrale trambaan aan. De vroegere hoofdrijbaan is volledig ingenomen als werfzone tot aan de Noorderplaats.Er blijven wel twee rijstroken in elke richting beschikbaar op de parallelwegen. Ter hoogte van de Violierstraat is er een teurgkeerbeweging mogelijk.

Fietsers en voetgangers kunnen veilig langsheen de werfzone en het openbaar vervoer blijft bediend. De bussen op de Rooseveltplaats (hoek Opera) zijn verhuisd naar de Quellinstraat zodat die hoek kan worden aangelegd. In een eerste fase is het Operaplein enkel toegankelijk voor voetgangers, fietsers volgen de omleiding. 

Wanneer

Vrijdag 14 september 2018 - 16u00 tot 18u00

Voor wie

Dit event is voor alle alumni ingenieurs van Antwerpen en Mechelen. Partners van alumni zijn ook welkom, maar dienen zich apart in te schrijven als 'Geen relatie met DavingA'.

Locatie 

Infopunt Noorderlijn - Theaterbuilding - Italiëlei 122 – 2000 Antwerpen

Meer informatie

Het betreden van de bouwwerf, vereist het dragen van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, namelijk veiligheidsschoenen, een fluo hesje en een helm.

https://www.noorderlijn.be/

Contact

DavingA Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen
Belgiƫ
davinga@uantwerpen.be