Bezoek labo's chemische ingenieurstechnieken

Heb je altijd al afgevraagd hoe er op grote schaal wordt gedestilleerd? Hoe je een auto op water laat rijden? Of vraag je jezelf gewoon af waar de labo’s van Mechelen en Hoboken naar toe zijn? Kom dan eens een kijkje nemen in de labo’s op de Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen.

Het afgelopen jaar zijn alle destillatietorens, reactoren, absorptietorens, alsook de onderzoeksgroep ‘Advanced Reactor Technology’ verhuisd naar deze nieuwe locatie. Zeker de moeite waard om te bewonderen.

Daarnaast kan je ook kijken en luisteren naar het onderzoek dat verricht wordt omtrent defossilisatie van de chemische industrie door middel van elektrochemie. Tijdens zijn lezing gaat prof. Tom Breugelmans hier dieper op in en laat hij je bijvoorbeeld zien hoe brandstofcellen werken of hoe je CO2 terug kan omzetten in nuttige chemicaliën en brandstoffen.

Aansluitend wordt er een receptie aangeboden, waar je je oude medestudenten en (oud)docenten nog eens een keertje kan weerzien.

Wanneer

Donderdag 24 mei 2018

Voor wie

Dit evenement is voor alle alumni ingenieurs (oud-studenten) van Antwerpen en Mechelen. Ook de huidige masterstudenten en interne en externe contacten zijn welkom.

Programma

18:00: Ontvangst & gastrede door Tom Breugelmans, woordvoerder van de onderzoeksgroep ‘Advanced Reactor Technology’ (Aula A.036)
19:00: Bezoek labo’s chemische ingenieurstechnieken
19:45: Netwerkreceptie
21:30: Einde

Locatie

Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Gebouw A, gelijkvloers lokaal A.036.

Parking

Er is voldoende ruimte voor parking op de parkeerplaatsen van de Universiteit Antwerpen.