Openingsevent DavingA

Openingsevent Davinga

Op 27 februari 2018 werd op campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen DavingA boven het doopvont gehouden, de nieuwe alumnivereniging voor ingenieurs die in Antwerpen en Mechelen hun diploma behaalden. Het openingsevent trok niet minder dan 200 oud- en minder oud-studenten die na de broodjesmaaltijd werden getrakteerd op enkele erg interessante voordrachten: na een korte inleiding door Ing. Tim Engels, kersvers voorzitter van DavingA, pleitte zowel rector dr. Herman Van Goethem, als de decaan van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen (FTI) dr. Walter Sevenhans voor meer multidisciplinariteit ook intrafacultair. Vervolgens gaf dr. ir. Luc Taerwe toelichting bij de huidige structuur en werking van ie-net en de voor de hand liggende samenwerking met DavingA.

Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de begeesterende presentatie van Ing. John Baekelmans (Vice President IMEC en Managing Director van IMEC-Nederland) die het aanwezig publiek een blik in de toekomst gunde; van hoge resolutie VR-displays tot medische nano-probes, van smart cities tot zelfrijdende wagens en geavanceerde ecologische toepassingen.

Daarna volgde een korte rondleiding in het, bouwtechnisch erg innovatieve, nieuwe Gebouw Z, waar de ingenieurslabo's van de opleidingen Elektromechanica en Bouwkunde zich bevinden. Nadien volgde een stijlvolle receptie in de ontvangsthal van Gebouw Z.

Kortom een rijk gevulde avond en een waardige start voor een nieuwe alumnivereniging die tot doel heeft in te spelen op de noden van de Antwerpse ingenieurs, door het aanhalen en versterken van contacten, persoonlijke en professionele vorming en het aanbieden van netwerkmogelijkheden.

Was je er zelf niet bij, maar ben je wel geïnteresseerd? Schrijf je dan van nog in via de MyAlumni website van de Universiteit Antwerpen: je wordt op de hoogte gehouden over de volgende DavingA-activiteiten. Zo wordt er op 14/09/2018 een bezoek georganiseeerd aan de knip in de Antwerpse Leien en is er op 23/11/2018 een kaas- en wijnavond gepland. Wil je dus al langer eens met je ex-studiegenoten afspreken, maar komt het er nooit van? Dan is dit de ideale gelegenheid om de banden opnieuw aan te halen.

Contact

DavingA Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen
Belgiƫ
davinga@uantwerpen.be