DNA Kinderuniversiteit over ons

Opgelet: Kinderuniversiteit is geannuleerd wegens de recente evoluties van het coronavirus.

Helaas heeft de universiteit een moeilijke beslissing moeten nemen: de Kinderuniversiteit gaat niet door op 8 maart 2020.

De universiteit nam die beslissing in overleg met experts, om verdere verspreiding van het coronavirus niet in de hand te werken.

UAntwerpen bekijkt of de Kinderuniversiteit eventueel naar het najaar kan verplaatst worden. De komende dagen en weken zal de universiteit de evoluties rond het coronavirus op de voet blijven volgen.

Sterren, vliegtuigen en skeletten, … nemen je op een speelse manier mee naar de wondere wereld van de wetenschappen.

Onder de begeleiding van onze professoren en onderzoekers krijg je de kans om kleine experimenten en proefjes uit te voeren in de workshops. Zo wordt er gegoocheld met wiskunde, mag je DNA uit een kiwi halen, en kan je zelf doktertje spelen. Tijdens de shows kan je genieten van leuke en spectaculaire proefjes. En vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de doorlopende activiteiten.

Ook zanger en presentator Rick de Leeuw is opnieuw van de partij. Hij legt het vuur aan de schenen van onze onderzoekers en vraagt hen honderduit tijdens De Vraagstaart.

Veel plezier en maak er een leuke dag van!

Voorbije edities

Duik in ons archief

Partners

De Kinderuniversiteit is een organisatie van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met: