"Het studentondernemerschap is een van de vele manieren om praktijkervaring op te doen tijdens mijn studies."

Michiel bekijkt het studentondernemerschap als een van de vele manieren om praktijkervaring op te doen tijdens zijn studies ...

Michiel: "In de colleges worden enkel de tools en frameworks aangereikt, waarmee je dan zelf aan de slag dient te gaan. Je bent ondernemend als je actief was, bent, of wenst te zijn in een jeugd- of sportbeweging, een internationale uitwisseling, een (studenten)vereniging of via bedrijfsstages.

Concreet biedt het statuut student-ondernemer mij het kader en de ondersteuning om op een relatief veilige manier een aantal creatieve ideeën verder uit te werken tot een onderneming. Ikzelf startte met het bouwen van eenvoudige websites voor de bakker en slager om de hoek, en dit groeide gaandeweg tot grotere opdrachten voor o.a. Huawei, NRC en Flügel.

Het opdoen van deze ervaringen heeft ertoe geleid dat ik vandaag de trotse zaakvoerder van start-up Dockflow mag zijn, in combinatie met een extra studie in de rechten. Dockflow is ontstaan uit het onderzoek voor mijn masterthesis, waarin ik keek naar de digitalisatie in de maritiem logistieke sector."

Benieuwd? Ontdek Dockflow!