Het Toxicologisch Centrum voert binnen haar afdeling Forensische Toxicologie onderzoeken uit onder leiding van em. professor Hugo Neels, doctor Celine Gys, professor Alexander van Nuijs en professor Adrian Covaci, erkende gerechtsdeskundigen en expert-toxicologen. Toxicologische analyses worden uitgevoerd in opdracht van parketten, rechtbanken en onderzoeksrechters, of op vraag van bedrijven of particulieren.
 

Visie
De universiteit vormt een ideale omgeving voor forensische dienstverlening: er kan gewerkt worden in totale onafhankelijkheid, met een toegang tot uitgebreide apparatuur en wetenschappelijke databanken. Bovendien biedt de universiteit de mogelijkheid om forensisch georiënteerd wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en de flexibiliteit om “speciale gevallen” verder uit te werken door een team van hoogopgeleide onderzoekers.
 
Organisatie
Prof. dr. em. apr. Hugo Neels, erkend gerechtsdeskundige (EXP2645975) en expert-toxicoloog
Dr. apr. Celine Gys, erkend gerechtsdeskundige (EXP94111117) en expert-toxicoloog
Prof. dr. apr. Alexander van Nuijs, erkend gerechtsdeskundige (EXP2647793) en expert-toxicoloog, kwaliteitsverantwoordelijke en technisch verantwoordelijke
Prof. dr. Adrian Covaci, erkend gerechtsdeskundige (EXP2642036) expert-toxicoloog, staat aan het hoofd van het Toxicologisch Centrum.