De les van de eeuw - en dat speciaal voor jullie!

De wat? 

Stilstaan bij het (on)vermogen van de mens om lessen te trekken uit het verleden. Academici, journalisten, wakkere burgers, inspirerende figuren uit de cultuur- en bedrijfswereld spitten samen een wisselend actueel thema uit, en dat levert leerrijke lezingen en debatten op. Steevast ruimte voor interactie met het publiek, meer 'infotainment' en wervelend dan puur academisch... dus effectief: speciaal op jouw maat. 

Voor wie?

Leerlingen uit de derde graad secundair
Wij bieden een leerrijk ochtendprogramma aan om eens te proeven van sociaal wetenschappelijk onderwijs aan de Universiteit Antwerpen. Samen met academici, inspirerende figuren en experten ontleden wij de uitdagingen en opportuniteiten die de samenleving met zich meebrengt. Op die manier hopen we jullie blikveld te verbreden en jullie kritisch beoordelingsvermogen aan te scherpen. 

Wanneer?

De les valt doorgaans in de eerste week van februari. In 2021 is dat ... 2 februari! Noteer die datum alvast in je agenda. We organiseren een volledige ochtendprogramma van 9u30 tot 12u30 met diverse sprekers. Geen 'brave' lezing...bedoeling is om de leerlingen te prikkelen, uit te dagen, ja zelfs wat provoceren. “Tiens, zo had ik er nog niet over nagedacht” is een uitspraak die we achteraf veel hopen te horen. 


Samenwerking

Faculteit Sociale Wetenschappen organiseert deze Les van de Eeuw in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit. 

Les van de Eeuw is een concept van Kunstencentrum Vooruit. 

Contact

Piet De Vroede Tel. 03 265 52 83
piet.devroede@uantwerpen.be