Les van de Eeuw

Dé Les van de Eeuw - speciaal voor jou!

Wat leeft er in onze samenleving? Dat bestuderen sociale wetenschappers. In deze Les van de Eeuw spitten verschillende sprekers een actueel thema uit, wat leerrijke lezingen en debatten oplevert. Het wordt wervelende 'infotainment', speciaal op jouw maat én met ruimte voor interactie.

Voor wie?

Leerlingen uit de derde graad secundair.

We bieden een leerrijk ochtendprogramma aan om eens te proeven van sociaal wetenschappelijk onderwijs aan de Universiteit Antwerpen. Samen met jou ontleden we de uitdagingen en opportuniteiten die de samenleving met zich meebrengt. Op die manier hopen we je blikveld te verbreden en je kritisch beoordelingsvermogen aan te scherpen. 

Herbekijk de presentaties op ons YouTube-kanaal

Wanneer?

De les valt doorgaans in de eerste week van februari. In 2024 is dat... donderdag 8 februari. Noteer die datum alvast in je agenda. We organiseren een volledig ochtendprogramma van 9u30 tot (ongeveer) 12u00 met diverse sprekers. Geen 'brave' lezing... De bedoeling is om je te prikkelen, uit te dagen en zelfs wat provoceren. “Tiens, zo had ik er nog niet over nagedacht” is een uitspraak die we achteraf veel hopen te horen.

Meer weten over sociale wetenschappen?

Ontdek dan zeker onze opleidingspagina's, volg ons op Facebook / Twitter / Instagram... en is je interesse gewekt, spring dan (al dan niet virtueel) binnen op één van onze Infomomenten