Studio STEM

Laat je leerlingen universitaire labo's ontdekken

Tijdens Studio STEM zwaaien de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen de deuren van hun practicumzalen open voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Onderzoekers en docenten betrekken jouw leerlingen bij boeiende experimenten en laten hen zelf proefjes uitvoeren tijdens een selectie van workshops. Er is keuze uit activiteiten van alle opleidingen van beide faculteiten.

Studio STEM is een ideaal moment voor jouw leerlingen om kennis te maken met de universiteit en haar wetenschappelijke en technologische opleidingen. Ze krijgen meteen een blik achter de schermen van de opleidingen en de practica.

Lancering vernieuwde Studio STEM editie in 2025 

Om scholen en studiekiezers nog beter van dienst te zijn, wordt er voor Studio STEM een nieuw concept uitgewerkt. De lancering van de vernieuwde Studio STEM editie is voorzien in 2025. Dit betekent dat we beslist hebben om tijdelijk en in afwachting van de vernieuwde editie geen Studio STEM activiteiten meer te organiseren en dus de editie van 2024 wegvalt. We begrijpen dat dit voor veel scholen minder goed nieuws is aangezien Studio STEM altijd erg in trek is geweest. Met de vernieuwde editie in 2025 hopen we dan ook veel goed te maken door nog beter in te spelen op de noden en verwachtingen van de scholen en studiekiezers. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de volgende editie en neem intussen zeker eens een kijkje in ons aanbod van virtuele workshops die we voor één van de vorige edities (februari 2021) uitwerkten. Je kan meer te weten komen over de fysica van schommels en klokken, je eigen drone programmeren en ontdekken hoe snel een chemische reactie kan lopen. De filmpjes staan online en zullen online beschikbaar blijven.

Alvast onze oprechte excuses voor het eventuele ongemak dat u zou ondervinden. De Faculteiten Wetenschappen en Toegepaste Ingenieurswetenschappen van de UAntwerpen willen interessante en actuele wetenschapsactiviteiten en infomomenten blijven aanbieden, waarbij we inzetten op kwaliteitsvolle evenementen en regelmatige vernieuwing om nog beter in te spelen op de wensen en verwachtingen van onze bezoekers en studiekiezers. Vernieuwing van het aanbod betekent inzet van personeel en middelen. Om die inzet te garanderen zonder op de kwaliteit van de in 2024 aangeboden activiteiten te moeten inboeten, hebben we besloten om o.a. evenementen als ‘Studio STEM’ tijdelijk te schrappen. 

Bedankt voor uw begrip en we verwelkomen u graag op onze overige talrijke wetenschapsactiviteiten en infomomenten waarvoor u ten gepaste tijde kan inschrijven. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website:  ‘Wetenschap voor iedereen’ en ‘Infomomenten’.