Studio STEM

Laat je leerlingen universitaire labo's ontdekken

Tijdens Studio STEM zwaaien de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen de deuren van hun practicumzalen open voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Onderzoekers en docenten betrekken jouw leerlingen bij boeiende experimenten en laten hen zelf proefjes uitvoeren tijdens een selectie van workshops. Er is keuze uit activiteiten van alle opleidingen van beide faculteiten.

Studio STEM is een ideaal moment voor jouw leerlingen om kennis te maken met de universiteit en haar wetenschappelijke en technologische opleidingen. Ze krijgen meteen een blik achter de schermen van de opleidingen en de practica.

De volgende editie vindt plaats op 6, 7, 9 en 10 februari 2023

Neem in tussentijd zeker eens een kijkje in ons aanbod van virtuele workshops die we voor één van de vorige edities (februari 2021) uitwerkten. Je kan meer te weten komen over de fysica van schommels en klokken, je eigen drone programmeren en ontdekken hoe snel een chemische reactie kan lopen. De filmpjes staan online en zullen online beschikbaar blijven.