Tijdens een wetenschapscafé krijgt iedereen die wil in een informele setting en met een drankje erbij de kans om in gesprek te gaan met een wetenschapper rond een bepaald onderwerp. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst tussen pot en pint waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd. 
Wetenschappers vertellen - in een gemoedelijke sfeer - over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Wetenschapscafés in Vlaanderen

Antwerpen

Wetenschapscafé AntwerpenWetenschap Centraal

Brugge

Wetenschapscafé Brugge

Brussel

Bright ClubScience Bar BrusselScience and CocktailsSoapbox Science Brussels

Genk

Wetenschapscafé Genk

Gent

Wetenschapscafé GentWetenschapscafé Voskenslaan

Hasselt

Wetenschapscafé UHasselt met PXL

Kortrijk

Wetenschapscafé KortrijkLight Up Café

Leuven

Tussen de soep en de feitenScience en pintjes

Mechelen

Kritisch kijken naar kennis makenWiWetenschapscafé (Vorselaar, Lier, Duffel, Bonheiden)

Turnhout

Wetenschapscafé Turnhout

Op meerdere locaties in Vlaanderen

Pint of Science

Internationaal

Het format van wetenschapscafés bestaat ook in het buitenland. Een overzicht van de Science Cafés of Cafés Scientifiques en alle andere internationale wetenschapscafés vind je op deze websites:

www.sciencecafe.nl

www.cafescientifique.org

www.bardesciences.net

Interesse om zelf een wetenschapscafé te organiseren?

Geen handleiding of stappenplan, maar een inspiratieboek. Omdat er evenveel verschillende vormen van wetenschapscafés zijn als er organisatoren zijn, omdat er geen sluitend recept is voor succes, en omdat elke organisator andere dingen belangrijk vindt
en andere accenten wil leggen. 

Het doel van dit document is om te inspireren, om mensen en organisaties goesting te doen krijgen deze vorm van wetenschapscommunicatie een kans te geven. Net door het informele, no-nonsense karakter, is de organisatie ook voor beginners een haalbare kaart. Op café wordt
de beginnende organisator - met nobele motieven en niet uit op winst - veel vergeven, zolang die het publiek vooropstelt en uit eerdere fouten leert.

vraag je gratis exemplaar aan