Programma

Najaar 2017 met Ive Marx en Karine Van Doorsselaer

 • 18 oktober 2017: Hebben we meer ongelijkheid nodig?
  Moderator Sven Pichal legt deze vraag voor aan Ive Marx, hoogleraar aan het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck van Universiteit Antwerpen.

  Sven Pichal legt een aantal heikele vragen rond armoede voor aan armoedespecialist Ive Marx. Hoe moeten we de cijfers interpreteren, is er een stijgende inkomensongelijkheid of gaat het om 'relatieve' armoede? Al decennia proberen we de oorlog tegen de armoede te winnen, maar welk wapenarsenaal hebben we daarvoor ter beschikking? 
  Is het mantra loonlastenverlaging en werk dé oplossing en hoe zorgen we ervoor dat onze verzorgingsstaat niet nog meer onder druk komt.  En wat met het basisinkomen? Ive Marx pleit voor een serieus debat over onze sociale bescherming en de impact van onze welvaartsstaat op armoedebestrijding en herverdeling.      
      
 • 6 december 2017: Bouw mee als consument aan de circulaire economie
  Karine Van Doorsselaer, docent productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen, legt uit hoe we zelf kunnen bijdragen aan een duurzame economie.

Praktisch

Wetenschap Centraal start om 19u30.
Na een levendige uiteenzetting door de spreker en een korte pauze, is er tijd voor debat.
Om 21u15 wordt afgesloten.

Iedereen is welkom; de toegang is gratis.

Locatie

TAKEOFFANTWERP_
Kleine Kauwenberg 19
2000 Antwerpen

Hou de facebookpagina (www.facebook.com/wetenschapaandestroom) in de gaten, daar delen we de laatste updates over onderwerpen en sprekers én de precieze locatie waar je ons kunt vinden.

 

Contact

Team Levenslang Leren Campus Middelheim - gebouw A
Lokaal 220-221
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
Tel. +32 3 265 31 35
Fax +32 3 265 30 04
levenslangleren@uantwerpen.be