Over prof. Colebunders

Robert Colebunders is professor infectieziekten aan de Universiteit Antwerpen en gespecialiseerd in interne geneeskunde. 

Hij is ook emeritus hoogleraar aan het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde. Zijn belangrijkste expertise en onderzoekbelangstelling ligt bij HIV, tuberculose, hemorragische koortsen en de knikkebolziekte. 

Prof. Colebunders werkte in Algerije, Democratische Republiek Congo, Oeganda en voor het Center for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten. Hij is een van de eerste onderzoekers die de klinische aspecten van HIV infectie in Afrika heeft beschreven en onderzocht. In 2004 ging prof. Colebunders voor een jaar naar Oeganda om daar met andere internationale wetenschappers een aids onderzoek- en behandelingscentrum op te richten.

In 2015 bekwam hij belangrijke Europese financiering om een multidisciplinair onderzoeksteam op te richten om de oorzaak van de knikkebolziekte te ontdekken en om een methode te vinden om verdere uitbreiding van deze ziekte tegen te gaan. 

Professor Robert Colebunders aan het werk.