We onderscheiden twee soorten logo's (met daarbij horende varianten):

We geven je ook meer info over hoe je de verschillende bestandstypes in de logopakketten kan gebruiken. 

Het verhaal achter het UAntwerpen-logo lees je hier

Moederlogo

Het moederlogo van UAntwerpen is steeds opgebouwd uit de basis en de tekst. We gebruiken altijd de horizontale versie van basis en tekst. Alle andere varianten (gecentreerd of enkel de basis) zijn uitzonderingen. De tekst staat in Prenton Medium, de basiskleuren van het logo zijn UAntwerpen-rood en UAntwerpen-blauw

Let op: het vierkant met de 'U' mag niet los gebruikt worden van 'Universiteit Antwerpen'. Deze twee elementen horen onlosmakelijk bij elkaar. 

Zorg steeds voor genoeg witruimte rond het logo: de helft van de hoogte bepaalt de bounding box (de verplichte minimale vrije ruimte rond het logo).

Download het basislogo van UAntwerpen NL

Do's and don'ts

Het logo bestaat uit de "U" in het rode vierkant met afgeronde hoeken en de tekst. Gebruik nooit de "U" zonder tekst, dit is slechts zeer uitzonderlijk toegelaten.

Het basislogo staat steeds op een witte achtergrond. Wanneer er geen witte achtergrond is (foto of kleurvlak) gebruik je het negatieve logo (rode 'U' en witte tekst). Als het contrast te klein is, zetten we het basislogo in een wit vlak.

Variaties op moederlogo

Sponsorlogo

Dit logo gebruiken we wanneer UAntwerpen sponsor is van een evenement georganiseerd door een externe partner. Bv. Dag van de Wetenschap ... 

Download het sponsorlogo van UAntwerpen

Monochroom of wit partnerlogo

Dit logo gebruiken we wanneer UAntwerpen een evenement organiseert samen met een (gelijkwaardige) partner zoals Rubi of AUHA.







Doen we niet:



Download het partnerlogo van UAntwerpen. In dit logopakket vind je het witte en zwarte monochrome logo.

Logo in een andere taal 

Het logo wordt standaard naar het Engels vertaald. Gebruik dit logo in niet-Nederlandse communicatie. In gecombineerde communicatie (Nederlands + Engels) geven we de voorkeur aan het Nederlandse logo. Gebruik de twee logo’s nooit naast elkaar.

Download het Engelstalige logo van UAntwerpen

Verticaal logo en andere variaties

Het horizontale logo is het standaardlogo. Alle andere varianten zijn uitzonderingen. Neem contact op met communicatie@uantwerpen.be voor het gebruik van onderstaande varianten.










Dochterlogo's

Naast het centrale moederlogo zijn er ook logo's voor de faculteiten, facultaire departementen, onderzoeksgroepen en instituten van UAntwerpen. Opleidingen, Departementen en Diensten hebben geen eigen logo.

Deze logo's zijn opgebouwd uit de ‘U’ die van kleur verandert, afhankelijk van de faculteit waaraan een onderzoeksgroep is verbonden. Instituten die niet aan een specifieke faculteit verbonden zijn, behouden de hoofdkleur rood in hun logo. Hier zijn (historische) uitzonderingen mogelijk, maar die zijn uitdovend. Bij nieuwe ontwerpen zal de hoofdkleur gebruikt worden.

De eerste regel in de tekst is voorbehouden voor ‘Universiteit Antwerpen’. De identiteit van de faculteit, onderzoeksgroep of instituut komt op twee inspringende regels te staan. Het condensed font geeft de mogelijkheid om langere teksten toch aanvaardbaar te houden qua lengte.

Logo's faculteiten

Logo's onderzoeksgroepen, instituten, departementen 

Logo's excellentieconsortia

Logo's IOF-consortia

Logo's Powered by UAntwerp

Wanneer gebruik je welk bestandstype?

In onze downloadbare logopakketten vind je verschillende bestandstypes (PNG, JPG, EPS ...), kleuropties (RGB, CMYK, WHITE) en positieve en negatieve logo's. We geven je meer uitleg over wanneer je welk logo kan gebruiken. 

EPS, JPG, PNG en SVG

EPS
Dit bestandstype is vectorieel. Dat wil zeggen dat je het zoveel als je wil kan vergroten, zonder kwaliteitsverlies. EPS-bestanden worden gebruikt in grafische programma's, zoals Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. Wanneer je samenwerkt met externe grafische partners, bezorg je hen dit bestandstype. 

JPG
Dit bestandstype kan je ook in de meeste programma's importeren, maar hier is transparantie niet mogelijk. JPG-bestanden worden vaak gebruikt voor websites. 

PNG
Dit is het meest gebruikte bestandstype en kan in bijna alle programma's (Microsoft Word, PowerPoint ...) geïmporteerd worden. Een PNG-bestand kan je ook transparant gebruiken. Let op: het logo bestaat uit pixels. Vergroot het niet te veel, want dat kan voor kwaliteitsverlies zorgen. 

SVG
Dit bestandstype is vectorieel en gecodeerd, en kan gebruikt worden in Adobe Illustrator. Daarnaast kan het ook in een website verwerkt worden. Ook hier verlies je geen kwaliteit wanneer je het logo vergroot. 

CMYK, RGB en WHITE

CMYK
Cyan, Magenta, Yellow, Black. Dit bestand gebruik je specifiek voor drukwerk in vier kleuren (quadri), offset en digitaal. 

RGB
Red, Green, Blue. Geschikt voor wanneer het logo bijvoorbeeld op schermen te zien is. 

PANTONE
Deze logo's bieden we niet meer aan, maar kan je wel aanvragen. Ze worden gebruikt voor drukwerk in twee kleuren. 

WHITE
Wit logo met transparante achtergrond. Dit logo kan je gebruiken op een foto of gekleurde achtergrond. 

'Negatief' logo

Als het woord 'negatief' bij het bestandstype vermeld staat, betekent dit dat de tekst wit is gemaakt, maar het vierkant met de afgeronde hoeken en de kleurstreepjes in kleur blijven staan. Gebruik bij voorkeur dit logo in plaats van het volledig witte logo, waarbij ook het vierkant en de kleurstreepjes wit zijn.