Students for Students

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Students for Students is er voor jou!

Het studentenleven roept heel wat stereotypes op: uitslapen tot de middag, elke dag op café, en nog meer algemene losbandigheid. Het is voor sommigen dus makkelijk om te vergeten dat we ook maar mensen zijn, en een mens kan de meest uiteenlopende dingen meemaken. Daarom hebben we het initiatief Students for Students opgezet. Met dit project willen we voor elke student de ruimte creëren om elkaar te ondersteunen in allerlei problemen die kunnen opduiken.

We zijn een groep gemotiveerde studenten die van de universiteit graag een plek willen maken waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Hiervoor hebben we, met de hulp van vier prachtige studentenpsychologen, een opleiding gevolgd. Je mag dus gerust zijn dat we weten waarmee we bezig zijn. Ons doel is om aan iedereen die er nood aan heeft een luisterend oor te bieden. Daarbovenop organiseren we regelmatig evenementen die kunnen helpen met mentaal welzijn of die gewoon heel gezellig zijn.

Of je nu simpelweg een rotdag hebt waarover je even wil ventileren, of langer aanslepende problemen waar je een klankbord voor nodig hebt, je kan altijd bij ons terecht. Niets is te groot of te klein. We staan zonder oordeel open om iedereen hun verhaal te laten doen.

Wil je graag meer over ons weten of ons contacteren? Neem een kijkje hieronder om kennis te maken. Persoonlijke contactgegevens vind je op het Studentenportaal (na login). We zijn in verschillende faculteiten vertegenwoordigd! Als je toch nog vragen hebt, kan je een mail sturen naar studentsforstudents@uantwerpen.be.

Voor up-to-date informatie over evenementen kan je terecht op onze Facebookpagina en Instagrampagina.

Ben je nieuwsgierig geworden om zelf deel te nemen aan Students for Students en praatmaat te worden? Lees meer over de opleiding en schrijf je in!

Wie zijn we?

Maak kennis met de praatmaten van Students for Students! Neem je graag contact op met één van ons? Op het Studentenportaal vind je onze contactgegevens (na login).

​​

Alex Van Dromme

Studierichting: Master Handelsingenieur in de Beleidsinformatica (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Naast vaak afspreken met vrienden en een drankje doen ben ik in mijn vrije tijd heel graag bezig met muziek. Zo speel ik al even gitaar en nog wat langer piano. Naast deze hobby's ben ik vanaf de lockdown zowel meer en meer beginnen sporten als lezen, voornamelijk psychologie boeken!! Daarnaast ben ik ook actief in het praesidium van IMBIT waar je mij dus op elk evenement kan terugvinden!

“Iedereen vecht zijn eigen strijd waar de meeste mensen niets vanaf weten en waar men zelf vaak ook niet mee naar buiten wilt komen. Mentale gezondheid is extreem belangrijk en daar wil ik graag mensen het gevoel geven dat ze er effectief over kunnen praten. Met de functie als peer supporter bij Students for Students is dat net hetgeen wat ik kan doen. Zo hoop ik dus zo veel mogelijk mensen te helpen en iedereen nog wat lichtjes hoop te geven in de duistere wereld dat leven soms kan zijn.”


Teun van Son

Studierichting: Master Wijsbegeerte (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Ik ben filmgek, en luister graag naar zo veel mogelijk verschillende soorten muziek. Daarnaast ben ik veel bezig met klimaat en natuur, en natuurlijk met filosofie.

“Ik vind het belangrijk dat we als studenten naar elkaar omkijken, en er voor elkaar zijn als dat nodig is. Het zou mooi zijn als het wat normaler zou worden om iemand te vragen hoe het gaat, en (belangrijker nog) een oprecht antwoord terug te krijgen. Soms gaat het nu eenmaal niet 'ça va'!


Laura Willems

Studierichting: Master geneeskunde (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en interesses: Ik ben iemand die graag dingen maakt. Daarom hou ik van boekbinden, kleding naaien, borduren en bakken. Dit helpt mij tot rust te komen. Ik hou ook van natuur en alles wat groen is. Daarnaast heb ik een echte passie voor communicatie en mentale gezondheid.

“Ik heb zelf ervaren dat student zijn veel stress met zich kan meebrengen. Daarom vind ik students for students me een fantastisch initiatief om wie het even wat moeilijk heeft te steunen en alle medestudenten te laten weten dat ze er niet alleen voor staan!”


Margot Stroobants

Studierichting: Master rechten (Stadscampus) 

Hobby’s en interesses: Ik ga heel graag sporten: lopen en yoga zijn een van m’n favoriete bezigheden. Ik kan ook uren praten over tennis. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen met vrienden in de Ardennen. 

"Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om af en toe je hart te luchten en ik kan bevestigen dat het een slecht idee is om alles gewoon te laten ophopen. Daar wil ik studenten bij helpen: bij mij (en de andere peer supporters) kan je altijd terecht voor een babbel!"


Jolien De Vries 

Studierichting: Communicatiewetenschappen (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Ik geniet van lekker eten en iets gaan drinken met vrienden. Daarnaast gaat er ook heel wat van mijn aandacht naar mijn hondje Bas. Het ultieme ontspanmomentje is mijn jaarlijkse skivakantie.

“Student zijn brengt soms heel wat moeilijkheden met zich mee. Heb je nood om je hart eens te luchten of zin in een luchtig praatje? Dan kan je altijd bij ons terecht!”


Arno Deceuninck

Studierichting: Informatica (Campus Middelheim)

Hobby's en interesses: Je kan mij makkelijk terugvinden op allerlei verschillende activiteiten van studentenverenigingen van de buitencampus. Daarnaast ben ik ook actief binnen de Studentenraad en heb ik enorm grote passie voor alles wat met mijn richting te maken heeft.

"Iedereen heeft wel moeilijkere periodes, dus ben ik praatmaat geworden om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen daarbij. Als praatmaat wil ik mensen helpen die ik nog niet ken en ook bij mensen die ik vaker zie proberen op tijd op te merken als er iets is en hen daarbij dan ook ondersteunen. Aarzel zeker niet om iets te sturen, je bent altijd welkom voor een babbel over eender wat. Stuur mij gerust een berichtje op Facebook of hoe je me het liefst contacteert, ik bied altijd een luisterend oor!"


Nicole Peeters

Studierichting: Master Geschiedenis (Stadscampus)

Hobby's en interesses: Ik lees veel in mijn vrije tijd. Ik speel ook regelmatig videogames en Dungeons & Dragons samen met mijn vrienden. Overigens ben ik ook een creatief persoon en ga ik graag wandelen met mijn hond.

"Iedereen heeft wel eens nood aan een babbel, maar niet iedereen durft op iemand af te stappen daarvoor. 'Wilt die persoon wel luisteren naar mijn problemen?', 'Is die wel geïnteresseerd in wat ik te zeggen heb?' Bij Students for Students is het de praatmaatjes hun job om een luisterend oor te bieden en we doen dat met veel plezier! Doordat studenten weten dat we er voor hun zijn, ligt de drempel veel lager en zullen hopelijk meer studenten hun hart kunnen luchten en hun gevoelens onder woorden brengen."


Judith Hershko

Studierichting: Informatica (Campus Middelheim)

Hobby’s en interesses: Ik koos voor de opleiding informatica omdat ik de werking van een computer of eender welke elektronische toestel fascinerend vind. Informatica is een leuke manier om creativiteit en innovatie te combineren. Leuke weetjes over mezelf: Lust chocolade/snoepjes (hoe ongezonder hoe lekkerder); Ik hou van rennen en zwemmen; In mijn vrije tijd lees ik graag boeken. De onderwerpen kunnen variëren van Franse literatuur tot de geschiedenis van de kwantummechanica.

“Student zijn heeft soms zijn ups en downs. Ik sloot me aan bij ‘students for students’ om andere studenten te helpen. Als de druk je gewoon te veel wordt, of je graag met iemand wilt babbelen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Mijn deur staat altijd open voor een student in nood.”


Andreea Adam

Studierichting: Bachelor rechten (Stadscampus)

Hobby's en interesses: Ik spendeer graag mijn vrije tijd met mijn familie, vrienden of mijn hondje. Wanneer ik tijd voor mezelf nodig heb vind ik mijn geluk in muziek, natuur, beweging of in knutselwerk 😊.

"Als studente en jongvolwassene vond ik het persoonlijk moeilijk om mijn eigen weg te vinden op de universiteit en meer algemeen in de maatschappij. Wat mij vooral doorheen die moeilijke tijd heeft geholpen was de aanwezigheid van mensen die een luisterend oor boden, begripvol waren en mij aanmoedigden om mijn authentieke zelf te zijn. Ik wil en hoop minstens een klein deel van die ondersteuning te kunnen bieden aan andere studenten die daar ook nood aan hebben."Julie Echelpoels

Studierichting: Bachelor geneeskunde, 2e jaar (Campus Drie Eiken)

Hobby's en interesses: Ik hou ervan om in mijn vrije tijd af te spreken met vrienden. Zo gaan we weleens op café, een namiddagje shoppen en natuurlijk eens gaan feesten. Na een lange dag vind ik het zeer ontspannend om met mijn hond Babette te gaan wandelen of eens een boek te lezen. Natuurlijk zou ik hier ook nog moeten bijschrijven dat ik veel sport, maar onder ons gezegd en gezwegen dat is niks voor mij ;-)..

"Uit eigen ervaring weet ik dat het soms mentaal eens te veel wordt. Je begint op te merken dat het altijd maar slechter en slechter met je gaat totdat je tegen een muur aanloopt. Het is belangrijk dat voordat je tegen die muur aanloopt, je hulp vraagt bij anderen. Want ik kan spreken uit ervaring, de muur is nogal hard ;). Ik hoop oprecht dat wij als praatmaten een veilige haven kunnen bieden om gewoon eens je verhaal tegen te doen. We zijn er voor jou!!"