Students for Students

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Students for Students is er voor jou!

Het studentenleven roept heel wat stereotypes op: uitslapen tot de middag, elke dag op café, en nog meer algemene losbandigheid. Het is voor sommigen dus makkelijk om te vergeten dat we ook maar mensen zijn, en een mens kan de meest uiteenlopende dingen meemaken. Daarom hebben we het initiatief Students for Students opgezet. Met dit project willen we voor elke student de ruimte creëren om elkaar te ondersteunen in allerlei problemen die kunnen opduiken.

We zijn een groep gemotiveerde studenten die van de universiteit graag een plek willen maken waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Hiervoor hebben we, met de hulp van vier prachtige studentenpsychologen, een opleiding gevolgd. Je mag dus gerust zijn dat we weten waarmee we bezig zijn. Ons doel is om aan iedereen die er nood aan heeft een luisterend oor te bieden. Daarbovenop organiseren we regelmatig evenementen die kunnen helpen met mentaal welzijn of die gewoon heel gezellig zijn.

Of je nu simpelweg een rotdag hebt waarover je even wil ventileren, of langer aanslepende problemen waar je een klankbord voor nodig hebt, je kan altijd bij ons terecht. Niets is te groot of te klein. We staan zonder oordeel open om iedereen hun verhaal te laten doen.

Wil je graag meer over ons weten of ons contacteren? Neem een kijkje hieronder om kennis te maken. Persoonlijke contactgegevens vind je op Blackboard  (na login). We zijn in verschillende faculteiten vertegenwoordigd! Als je toch nog vragen hebt, kan je een mail sturen naar studentsforstudents@uantwerpen.be.

Voor up-to-date informatie over evenementen kan je terecht op onze Facebookpagina.

Infosessies

Ben je nieuwsgierig geworden om zelf deel te nemen aan Students for Students en praatmaat te worden? Laat je mailadres achter op deze pagina.

Wie zijn we?

Maak kennis met de praatmaten van Students for Students! Neem je graag contact op met één van ons? Op Blackboard vind je onze contactgegevens (na login).


​Willem van der Zanden

Studierichting: Master Filmstudies en Visuele Cultuur (Stadscampus) 

Hobby’s en interesses: In mijn vrije tijd hou ik me met van alles bezig maar vooral met film. Ik ben een echte wandelende filmencyclopedie! Ik kijk ze maar maak ze ook zelf wanneer mijn studie het toelaat. Verder lees ik graag, schrijf ik muziek, verhalen en al wat er uit een pen kan komen. Ik hou van koken en als het uitkomt kook ik graag voor mijn vrienden om daarna de avond voort te zetten met een lekker drankje.

“Toen het project werd aangekondigd was ik meteen geïnteresseerd omdat het belang van openheid rond mentale en psychische problemen mij na aan het hart ligt. Na zelf een depressie te hebben doorgemaakt en vaak gevoelens van eenzaamheid, minderwaardigheid en faalangst te ervaren, weet ik als geen ander wat een luisterend oor voor iemand kan betekenen. Het lijkt een klein gebaar maar je kan er veel mee bereiken en ik hoop dat dat ook is wat wij zullen doen.”


​Leen Galicia

Studierichting: Master geneeskunde, 1e jaar (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en interesses: De veganistische keuken is iets wat mij heel hard interesseert en waar ik graag over bijleer (o.a. door kookvideo’s te kijken – veel kookvideo’s). Ik hou enorm van bakken (mijn stiekeme droom is om ooit mee te doen met Bake Off Vlaanderen). Ook ben ik een echte hondenfanaat! Mijn hond Sammie (een golden retriever) krijgt elke dag ongelooflijk veel aandacht. Verder ben ik een echte Friends-verslaafde en vind ik 'Het Eiland' de beste serie ooit gemaakt.

“Ik heb zelf ervaren wat voor mentale tol de universiteit kan eisen. Het oneindige werk, de constant aanwezige stress, de prestatiedruk… Op zo’n momenten vond ik het zeer waardevol als er gewoon iemand luisterde. Juist daarom heb ik voor dit project gekozen: ik wil graag doen wat anderen voor mij hebben gedaan."

"Ik kan jouw problemen zeker niet oplossen. Ik kan wél iets anders waardevol aanbieden: een luisterend oor (zelfs twee). Met héél veel plezier <3”


Dupé Anne Akitunde

Studierichting: Bachelor Rechten (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Ik spreek vooral af met vrienden en soms sport ik wel eens.

“Ik ben een peer supporter om dat ik mij graag inzet voor anderen. We hebben allemaal wel eens in een moeilijke periode gezeten en het kan deugd doen voor anderen om te kunnen praten en gehoord te worden door iemand die op jou ‘lijkt’.”


Alex Van Dromme

Studierichting: Bachelor Handelsingenieur in de Beleidsinformatica, 3e jaar (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Naast vaak afspreken met vrienden en een drankje doen ben ik in mijn vrije tijd heel graag bezig met muziek. Zo speel ik al even gitaar en nog wat langer piano. Naast deze hobby's ben ik vanaf de lockdown zowel meer en meer beginnen sporten als lezen, voornamelijk psychologie boeken!! Daarnaast ben ik ook actief in het praesidium van IMBIT waar je mij dus op elk evenement kan terugvinden!

“Iedereen vecht zijn eigen strijd waar de meeste mensen niets vanaf weten en waar men zelf vaak ook niet mee naar buiten wilt komen. Mentale gezondheid is extreem belangrijk en daar wil ik graag mensen het gevoel geven dat ze er effectief over kunnen praten. Met de functie als peer supporter bij Students for Students is dat net hetgeen wat ik kan doen. Zo hoop ik dus zo veel mogelijk mensen te helpen en iedereen nog wat lichtjes hoop te geven in de duistere wereld dat leven soms kan zijn.”


Sarah Singh

Studierichting: Master Internationale betrekkingen en diplomatie (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Mijn interesses zijn afspreken met vrienden en samen iets eten, drinken en het gezellig hebben. Gaan wandelen, lezen en af en toe sporten doe ik ook graag in mijn vrije tijd.

“Students for Students is voor mij een initiatief dat studenten een luisterend oor biedt op een laagdrempelige manier. Studenten kunnen ons contacteren als ze enkel eens willen babbelen, maar kunnen ook met hun grotere en kleinere problemen bij ons terecht. Wij proberen steun te bieden en er te zijn voor iedereen.”


Teun van Son

Studierichting: Bachelor Wijsbegeerte, 2e jaar (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Ik ben filmgek, en luister graag naar zo veel mogelijk verschillende soorten muziek. Daarnaast ben ik veel bezig met klimaat en natuur, en natuurlijk met filosofie.

“Ik vind het belangrijk dat we als studenten naar elkaar omkijken, en er voor elkaar zijn als dat nodig is. Het zou mooi zijn als het wat normaler zou worden om iemand te vragen hoe het gaat, en (belangrijker nog) een oprecht antwoord terug te krijgen. Soms gaat het nu eenmaal niet 'ça va'!


Laura Willems

Studierichting: Master geneeskunde, 1e jaar (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en interesses: Ik ben iemand die graag dingen maakt. Daarom hou ik van boekbinden, kleding naaien, borduren en bakken. Dit helpt mij tot rust te komen. Ik hou ook van natuur en alles wat groen is. Daarnaast heb ik een echte passie voor communicatie en mentale gezondheid.

“Ik heb zelf ervaren dat student zijn veel stress met zich kan meebrengen. Daarom vind ik students for students me een fantastisch initiatief om wie het even wat moeilijk heeft te steunen en alle medestudenten te laten weten dat ze er niet alleen voor staan!”


Margot Stroobants

Studierichting: Bachelor rechten, 3e jaar (Stadscampus) 

Hobby’s en interesses: Ik ga heel graag sporten: lopen en yoga zijn een van m’n favoriete bezigheden. Ik kan ook uren praten over tennis. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen met vrienden in de Ardennen. 

"Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om af en toe je hart te luchten en ik kan bevestigen dat het een slecht idee is om alles gewoon te laten ophopen. Daar wil ik studenten bij helpen: bij mij (en de andere peer supporters) kan je altijd terecht voor een babbel!"


Ines Boschmans

Studierichting: Master geneeskunde (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en interesses: Ik kook heel graag! Vaak kook ik wat “op het gevoel”: recepten worden wat aangepast en maatbekers en weegschalen blijven vaak op het schap. Altijd een verassing dus of het ook effectief lukt 😉 Graag kook ik veggi of vegan, maar niet altijd (ik ben dus flexi). Het liefst van al kook ik voor anderen. Verder doe ik ook aan dans, namelijk hedendaagse dans en hiphop/streetdance/jazzdance. Voor een dansje te placeren kan je me dus altijd vinden! Daarnaast zit ik ook al heel wat jaren in de scouts, wat ik met volle passie doe. Hier geef ik dit jaar leiding aan de oudsten (14-17jaar). Recent zit ook nog in de studentenraad (namelijk de Stuvoraad).

"Je studententijd kan mega leuk zijn, maar ik weet ook heel goed dat het soms heel zwaar op je kan wegen. Daarom wou ik me hiervoor inzetten want mentale gezondheid gaat boven alles, ook al is dit niet altijd gemakkelijk."