Students for Students

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Students for Students is er voor jou!

Het studentenleven roept heel wat stereotypes op: uitslapen tot de middag, elke dag op café, en nog meer algemene losbandigheid. Het is voor sommigen dus makkelijk om te vergeten dat we ook maar mensen zijn, en een mens kan de meest uiteenlopende dingen meemaken. Daarom hebben we het initiatief Students for Students opgezet. Met dit project willen we voor elke student de ruimte creëren om elkaar te ondersteunen in allerlei problemen die kunnen opduiken.

We zijn een groep gemotiveerde studenten die van de universiteit graag een plek willen maken waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Hiervoor hebben we, met de hulp van vier prachtige studentenpsychologen, een opleiding gevolgd. Je mag dus gerust zijn dat we weten waarmee we bezig zijn. Ons doel is om aan iedereen die er nood aan heeft een luisterend oor te bieden. Daarbovenop organiseren we regelmatig evenementen die kunnen helpen met mentaal welzijn of die gewoon heel gezellig zijn.

Of je nu simpelweg een rotdag hebt waarover je even wil ventileren, of langer aanslepende problemen waar je een klankbord voor nodig hebt, je kan altijd bij ons terecht. Niets is te groot of te klein. We staan zonder oordeel open om iedereen hun verhaal te laten doen.

Wil je graag meer over ons weten of ons contacteren? Neem een kijkje hieronder om kennis te maken. Persoonlijke contactgegevens vind je op het Studentenportaal (na login). We zijn in verschillende faculteiten vertegenwoordigd! Als je toch nog vragen hebt, kan je een mail sturen naar studentsforstudents@uantwerpen.be.

Voor up-to-date informatie over evenementen kan je terecht op onze Facebookpagina en Instagrampagina.

Ben je nieuwsgierig geworden om zelf deel te nemen aan Students for Students en praatmaat te worden? Lees meer over de opleiding en schrijf je in!

Wie zijn we?

Maak kennis met de praatmaten van Students for Students! Neem je graag contact op met één van ons? Op het Studentenportaal vind je onze contactgegevens (na login).

​​

Laura Willems

Studierichting: Master geneeskunde (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en interesses: Ik ben iemand die graag dingen maakt. Daarom hou ik van boekbinden, kleding naaien, borduren en bakken. Dit helpt mij tot rust te komen. Ik hou ook van natuur en alles wat groen is. Daarnaast heb ik een echte passie voor communicatie en mentale gezondheid.

Ik heb zelf ervaren dat student zijn veel stress met zich kan meebrengen. Daarom vind ik Students for Students een fantastisch initiatief om wie het even wat moeilijk heeft te steunen en alle medestudenten te laten weten dat ze er niet alleen voor staan!


Jolien De Vries 

Studierichting: Communicatiewetenschappen (Stadscampus)

Hobby’s en interesses: Ik geniet van lekker eten en iets gaan drinken met vrienden. Daarnaast gaat er ook heel wat van mijn aandacht naar mijn hondje Bas. Het ultieme ontspanmomentje is mijn jaarlijkse skivakantie.

“Student zijn brengt soms heel wat moeilijkheden met zich mee. Heb je nood om je hart eens te luchten of zin in een luchtig praatje? Dan kan je altijd bij ons terecht!”

Judith Hershko

Studierichting: Informatica (Campus Middelheim)

Hobby’s en interesses: Ik koos voor de opleiding informatica omdat ik de werking van een computer of eender welke elektronische toestel fascinerend vind. Informatica is een leuke manier om creativiteit en innovatie te combineren. Leuke weetjes over mezelf: Lust chocolade/snoepjes (hoe ongezonder hoe lekkerder); Ik hou van rennen en zwemmen; In mijn vrije tijd lees ik graag boeken. De onderwerpen kunnen variëren van Franse literatuur tot de geschiedenis van de kwantummechanica.

“Student zijn heeft soms zijn ups en downs. Ik sloot me aan bij ‘students for students’ om andere studenten te helpen. Als de druk je gewoon te veel wordt, of je graag met iemand wilt babbelen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Mijn deur staat altijd open voor een student in nood.”


Julie Echelpoels

Studierichting: Bachelor geneeskunde, 2e jaar (Campus Drie Eiken)

Hobby's en interesses: Ik hou ervan om in mijn vrije tijd af te spreken met vrienden. Zo gaan we weleens op café, een namiddagje shoppen en natuurlijk eens gaan feesten. Na een lange dag vind ik het zeer ontspannend om met mijn hond Babette te gaan wandelen of eens een boek te lezen. Natuurlijk zou ik hier ook nog moeten bijschrijven dat ik veel sport, maar onder ons gezegd en gezwegen dat is niks voor mij ;-)..

"Uit eigen ervaring weet ik dat het soms mentaal eens te veel wordt. Je begint op te merken dat het altijd maar slechter en slechter met je gaat totdat je tegen een muur aanloopt. Het is belangrijk dat voordat je tegen die muur aanloopt, je hulp vraagt bij anderen. Want ik kan spreken uit ervaring, de muur is nogal hard ;). Ik hoop oprecht dat wij als praatmaten een veilige haven kunnen bieden om gewoon eens je verhaal tegen te doen. We zijn er voor jou!!"


Adrian Nagy

Studierichting: Master Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Hobby's en interesses: Ik ben een grote voetbal fan, en ga ook regelmatig naar de gym. In mijn vrije tijd game ik of lees ik graag een boek. Muziek kan niet missen in mijn dagelijkse leven, en ik vind het ook leuk om iets te gaan drinken met mijn vrienden op café.

"Het leven als student heeft veel ups en downs, en ik heb zelf veel meegemaakt. Daarom ben ik hier nu, klaar om een luisterend oor en een moment van rust te bieden in dit soms chaotische leven. Ik begrijp dat de academische druk, persoonlijke uitdagingen en de algemene drukte van het leven overweldigend kunnen zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat niemand deze uitdagingen alleen moet aangaan." "Alone, we can do so little; together, we can do so much."


Maarten Vanderhaeghe

Studierichting: Master Fysica

Hobby's en interesses: Ik probeer mijn vrije tijd voornamelijk te besteden aan vrienden en familie. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn met activiteiten zoals tekenen, acteren, schrijven, poëzie, enzovoort. Als ik echt behoefte heb om te ontspannen, lees ik boeken of tijdschriften en vermijd ik elke vorm van lichamelijke activiteit.

"Het starten van hogere studies is een periode van ontdekking. Het leven wordt chaotischer, en mogelijk ontdekken we aspecten die we hebben geërfd van onze jeugd en die een negatieve invloed hebben op ons leven. Deze aspecten kunnen uiterst moeilijk zijn om alleen te verwerken, maar ik heb goed nieuws: je bent niet alleen. In het verleden heb ik hulp van anderen ontvangen bij het verwerken van zelfschadende denkpatronen en bij het leren omgaan met de overweldigende en drukke omgeving waarin we nu leven. Als je jezelf hierin herkent, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik bied graag een empathisch en luisterend oor."


Daan Stinissen

Studierichting: Laatste jaar revalidatiewetenschappen, fancy woord voor kiné eigenlijk. 

Hobby's en interesses: Ik ga redelijk graag naar school omdat ik met deze richting mij kan bezighouden waar ik mij enorm mee kan amuseren, namelijk sporten. In mijn vrije tijd ga ik graag fitnessen, joggen, speel ik korfbal en train ik ook onze U19ploeg.  

"Ik heb mijzelf opgegeven voor Students for Students omdat ikzelf enorm veel steun heb gekregen van mijn peers toen ik recent zelf door een zware periode ging. Ik wil dit ook kunnen betekenen voor andere studenten van de UA. Ik heb zelf gemerkt wat voor een positieve impact erover praten had op mijn gemoedstoestand dus wees absoluut niet bang om mij een berichtje te sturen."


Fien Deceuninck

Studierichting: Bachelor Chemie

Hobby’s en interesses: Naast knuffelen met dieren, bak ik soms lekkere desserts, lees, teken, knutsel (bv origami, borduren, haken, breien, …) en als ik zin heb, schilder ik ook met waterverf. Af en toe zorg ik ook voor een vleugje muziek in huis, ik speel namelijk soms piano. Ik speel ook graag gezelschapsspelletjes (waaronder kaartenspellen en bordspellen) met familie en vrienden. Ik lees en leer graag bij over zowel mijn studierichting Chemie, als andere dingen zoals psychologie. Naast student en praatmaat, ben ik ook nog eens stuver en heb ik vier zussen en een broer.

“Na vele gesprekken te voeren en te luisteren naar anderen hun verhalen, weet ik dat het al veel kan doen om gewoon iemand te hebben om iets tegen te kunnen zeggen. In sommige gevallen mag dat eender wie zijn en in andere gevallen vertel je het liever aan iemand die je totaal niet kent. Ik wil een luisterend oor zijn voor zij die hun verhaal kwijt willen en zodat de verteller zich welkom en veilig kan voelen om iets te komen vertellen. Er wordt mij gezegd dat ik een goede luisteraar ben en ik doe het met veel plezier, dus contacteer mij gerust en als je toch later of eerst met iemand anders wilt praten, dan is dat ook helemaal oke. Je bent welkom, maar zeker niet verplicht!”


Silas Tapia Lauwers

Studierichting: Bachelor Fysica (Groenenborger)

Hobby’s en Interesse: Van kleins af aan interesseerde mij wiskunde en wetenschappen, daarom koos ik voor de opleiding fysica. Ik loop, zwem en doe atletiek want dat maakt mij gelukkig. Ik geef ook leiding bij een Chiro elke zondag. Ik lees graag boeken in het genre fantasie-fictie en speel videogames. Ik houd ervan om te gaan stappen/trekken in de natuur over heel de wereld.

“Ik heb gekozen om praatmaat te worden omdat ik graag andere help. Ik heb in mijn leven al in diepe putten gezeten en elke keer er weer uit geraakt door te praten met mensen dus ik vind het heel belangrijk om een plaats en tijd in de hedendaagse wereld te maken om te luisteren naar de zorgen en pijnen van medemensen. Met dit hoop ik om een lichtpunt te zijn in je donkere hemel. Als je (even) wilt praten, contacteer mij gerust.”


Aiko Nuyts

Studierichting: Geneeskunde (Campus Drie Eiken)

Hobby’s en Interesse: Ik hou erg veel van muziek.  Ik speel zelf piano en gitaar, en ga ook graag naar concertjes.  Vrienden zeggen me dat ik goed kan luisteren.  Wil jij met me praten?  Graag, maar niet te vroeg, want ik ben absoluut geen ochtendmens ;-)  Maar met een goeie koffie krijg je mij wel uit m'n bed! 

"Ik ben zelf beginnen studeren tijdens de COVID lockdown, en dat maakte het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen. Omdat ik zelf heb ervaren dat het leven als student niet altijd zo rooskleurig is als het wordt voorgesteld, wil ik graag andere studenten helpen zich beter in hun vel te voelen."