✦ 2024-02-06: Tinnitusavond voor patiënten (taal NL)  🇧🇪 🇳🇱

Tinnitus, het horen van een geluid zonder dat het in de omgeving aanwezig is, wordt door ongeveer 1 op 5 volwassenen ervaren en kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven. Het TINnitus Treatment & Research Centre Antwerp (TINTRA), deel van de dienst Neus-Keel-Oor in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, is een gespecialiseerd expertisecentrum voor tinnitus. Jaarlijks begeleidt ons multidisciplinair team meer dan 2000 patiënten waarbij de patiënt nauwgezet begeleid wordt van diagnose tot en met behandeling.       

Naar aanleiding van de International Tinnitus Awareness Week organiseerde TINTRA op 6 februari 2024 een tinnitusavond voor patiënten. Hierbij lichtten we de nieuwste inzichten omtrent tinnitus en tinnitusbehandelingen toe. Nadien was er tijd en ruimte voor een hapje en een drankje waarbij men verhalen en ervaringen kon uitwisselen met lotgenoten. Ook de leden van het tinnitusteam stonden klaar om vragen te beantwoorden. Deze avond vond plaats op de Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. De avond was open voor alle mensen die tinnitus ervaren en/of naasten.

Het programma van de Tinnitusavond was als volgt:
Welkom (Tine De Boodt)
Diagnostiek en behandelingsmogelijkheden voor tinnitus in UZA (Prof Annick Gilles)
Bimodale stimulatietechnieken als behandeling voor tinnitus (dr. Emilie Cardon)
Belang van gehoor bij tinnitus en effecten op cognitie (Prof. Laure Jacquemin)
Gentherapie voor herstel van gehoor (Prof. Vincent Van Rompaey/Prof. Marc Lammers)
Slotwoord (Tine De Boodt)
-  Receptie en netwerking met lotgenoten

Dit event is voorbij, dus u kan zich niet meer inschrijven. Het ging door op de Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Gebouw Q, Aula Fernand Nédée.

Voor vragen/opmerkingen kan u terecht bij nko@uza.be.

De brochure voor patiënten die uitgedeeld werd, vindt u hieronder als PDF-bestand, ca. 2,2MB.

luchtfoto campus drie eiken