De zesde editie van de Week van de Ingenieur vindt plaats van 21 tot 27 november 2022. Ie-net startte in 2017 met het initiatief ‘Week van de Ingenieur’ en maakt hier sindsdien een jaarlijkse traditie van. Met dit initiatief willen we een week lang de ingenieur en de uitdagingen voor de toekomst in de kijker zetten en dit op verschillende manieren: we proberen een aantal knelpunten aan te kaarten via de enquête en het rapport ‘De Ingenieursradar’, we geven de ingenieur een stem in het maatschappelijk debat, we bieden jong ingenieurstalent een podium met de uitreiking van ie-net-prijzen, we organiseren een Jobbeurs voor ingenieurs en nog verschillende andere activiteiten. Het thema van 2022 is SDG's (Sustainable Development Goals). Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in! (https://www.ie-net.be/wvdi2022-ingenieur)  

Lezing Ali Tabrizi

Internationale topspreker over voedselduurzaamheid. Regisseur van de spraakmakende Netflixdocumentaire ‘Seaspiracy’. Onderzoeksjournalist. We hebben het inderdaad over niemand minder dan Ali Tabrizi!  

Eind juli was hij één van de toppers op de Love Tomorrowland Conference. Kon je er toen niet bij zijn? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ie-net heeft hem kunnen strikken als gastspreker na de ie-net Jobbeurs op 24 november 2022!  

De lezing bijwonen is gratis, inschrijven wel verplicht (https://www.ie-net.be/civicrm/event/info?id=3212

Benieuwd naar het loon van andere ingenieurs?

En hoe positioneer je je wat betreft extralegale voordelen, jobtevredenheid, opleidingsbehoeften,… Vul de salarisenquête van ie-net in en ontvang nadien de resultaten! Om het invullen te faciliteren raden we jou aan om de gegevens van uw brutomaandloon in maart 2021 en de loongegevens van 2020 bij de hand te houden. We vragen slechts 10 minuten van je tijd. In ruil daarvoor houden wij je op de hoogte van de resultaten en maak je kans op een waardebon van 250€ (vrij te kiezen uit een lijst van waardebons o.a Fnac, Zalando, Cool Blue, Bol.com, ....) Opgelet!  Deze enquête richt zich enkel tot ingenieurs die in 2021 in België als werknemer werkzaam waren in de privésector of overheidssector.  

Vul hier de enquête in (https://nl.surveymonkey.com/r/salaris2022)