Kan ik les volgen in verschillende (parallel)groepen?

Nee, je moet alle lessen in dezelfde groep volgen.

Kan ik zelf de taaldocent zelf kiezen?

Nee, dat kan niet. Bovendien hebben de taaldocenten geen vast niveau of vaste groep. 

Kan ik samen zitten met een bevriende cursist?

Je kan de naam van een bevriende cursist vooraf doorgeven (maximum 1 medecursist). Neem hiervoor na inschrijving zo snel mogelijk contact op met het secretariaat via info@linguapolis.be.

Kan ik mijn cursus ook overdag volgen?

  • Voor Nederlands voor anderstaligen kan je een cursus overdag volgen.
  • Voor alle andere talen zijn er tijdens het academiejaar alleen avondcursussen.
  • Voor Frans en Spaans zijn er ook dagcursussen in juli.

Wat kan ik na mijn taalcursus?

Alle Linguapolis-cursussen hebben een bepaald Linguapolis-niveau, bijvoorbeeld: niveau 1, niveau 2… Elk Linguapolis-niveau komt overeen met een bepaald niveau op de ERK-schaal.

Het ERK onderscheidt 6 niveaus: A1 en A2 (basisgebruiker), B1 en B2 (onafhankelijke gebruiker), C1 en C2 (vaardige gebruiker).

De concrete invulling van wat je in elk niveau moet kunnen op het vlak van luisterenlezengesprekken voerenspreken en schrijven vind je hier: www.erk.nl/leerling.  Kies de rubriek: Waarop word ik beoordeeld?

Voor de concrete verhouding tussen de Linguapolis-niveaus van je taal en de ERK-niveaus, zie de rubriek “Niveaus & Europees Referentiekader (ERK)” op de volgende pagina’s:


Wat is het Europees Referentiekader?

Het Europees Referentiekader (ERK) beschrijft wat je in een vreemde taal precies moet kunnen om aan te tonen dat je deze taal op een bepaald niveau beheerst.

Er zijn 6 niveaus: A1 en A2 (basisgebruiker), B1 en B2 (onafhankelijke gebruiker), C1 en C2 (vaardige gebruiker).

Alle Linguapolis-cursussen hebben een bepaald Linguapolis-niveau, bijvoorbeeld: niveau 1, niveau 2… Elk Linguapolis-niveau komt overeen met een bepaald niveau op de ERK-schaal. 

Voor de concrete verhouding tussen de Linguapolis-niveaus van je taal en de ERK-niveaus, zie de rubriek “Niveaus & Europees Referentiekader (ERK)” op de volgende pagina’s:21-Linguapolis.jpg