Als student biologie ben je steeds welkom in de bioruimte voor vrije studie, groepswerk, pauze of een kleine sociale babbel. Je kan er gebruik maken van computers, een bibliotheek, microscopen en binoculaire loepen, verrekijkers en telescopen, preparaten, didactische modellen enz.

De bioruimte staat onder het toezicht van Wim. Zijn kantoortje maakt de verbinding met het lokaal van de praktijkassistenten Inge, Stefanie en Niko. De nabijheid en nauwe aanspreekbaarheid van dit vierkoppige team, zorgt voor een vertrouwelijke sfeer die onze biologiestudenten erg naar waarde weten te schatten.

De bioruimte is steeds toegankelijk gedurende de openingstijden van de universiteit.

Alle specifiek studentgerichte informatie over de bioruimte is te vinden op haar pagina's op Blackboard > Organisaties > Bioruimte.

Toegankelijk voor externen

De bioruimte wordt in de avonduren geregeld gebruikt door verenigingen. Zij hebben hiervoor een overeenkomst met de Universiteit Antwerpen waarbij zij hun expertise ter beschikking stellen van de studenten in ruil voor het gebruik van onze faciliteiten.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan ben je er steeds welkom.

Ook andere verenigingen of individuen die een locatie zoeken voor activiteiten rond de levende natuur, kunnen beroep doen op de bioruimte en contact opnemen met Wim De Belder.

Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie

Deze vereniging komt tweewekelijks op maandagavond bijeen in de bioruimte van 20u tot 22u.

Iedereen die geïnteresseerd is in microscopie en er als hobby nog wat wil over bijleren is welkom.

Hun programma staat op hun eigen, prachtig vernieuwde website: www.microscopie.be

Antwerpse Mycologische Kring

De mycologen komen elke dinsdag samen in de bioruimte voor hun paddenstoelenavond.

Hun website vind je op www.kvmv.be

Werkgroep Bryologie en Lichenologie

De werkgroep voor mossen en korstmossen komt enkele zaterdagen per jaar samen in de bioruimte om te determineren en waarnemingen aan elkaar voor te leggen. Alle geïnteresseerden zijn er welkom.

WBL-website

Contact

Wim De Belder
Tel.
03 265 32 50
Campus Drie Eiken - gebouw O, Lokaal O.303
Fort VI-straat
2610 Wilrijk