Compass

Compass

Oriëntatie voor onze masterstudenten richting hun eerste job: het hele jaar door

Afstuderen vergt wat. En dan komt plots opnieuw een wit blad. Een moment van nieuwe mogelijkheden, of van keuzestress en onzekerheid. Met Compass wil de Universiteit Antwerpen haar masterstudenten het hele jaar door helpen oriënteren en navigeren in de ruime zee van mogelijkheden met webinars, tips, tools, contacten met alumni en bedrijven. 

Zelfkennis, het begin van alle wijsheid

Als afgestudeerde master ligt de wereld aan je voeten. Dat kan een heerlijk gevoel zijn, en tegelijk tot onzekerheid leiden: 'Zou ik doctoreren, een extra master of postgraduaat opnemen, of wil ik liefst zo snel mogelijk in een eerste job stappen?' 

Evidente vragen. En de beste antwoorden komen als je weet wat je wil en wat je kan. Onze studenten worden begeleid bij de zoektocht naar antwoorden, via individuele afstudeercoaching, workshops en verschillende tips en tools voor afstudeerders.

Levenservaring geeft vertrouwen

Met beter zelfinzicht kunnen de bijna afgestudeerde masters gerichter op zoek naar extra opleidingsmogelijkheden of de perfecte eerste job. Heel concrete informatie van werkgevers, en levenservaringen van hun voorgangers, onze alumni, zijn van grote waarde

Een Compass in alle richtingen

Het traject na je master bepalen, is niet altijd evident. Soms wil je je verder verdiepen, en dicht bij je opleiding blijven. Zo komen ongetwijfeld een aantal sectoren of jobs vanzelfsprekend in the picture. Toch kan gluren bij de buren ook extra perspectieven openen.

Aan UAntwerpen organiseren we daarom verschillende jobevents, die elk vertrekken vanuit opleidingen of sectoren. Tegelijk is elk evenement toegankelijk voor elke student. Zo kunnen we verdiepen en verbreden, en werkt Compass in alle richtingen en brengt het onze masters vanop de campus naar hun verdere carrière.