Over Economie ontcijferd

Tijdens ‘Economie ontcijferd’ op dinsdag 7 februari en donderdag 9 februari 2023 ontdekken leerlingen welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven. Daarnaast zijn er ook een aantal sessies die de veelzijdigheid van economie aantonen.

De leerlingen volgen twee lessen waarin een (bedrijfs)economisch thema aan bod komt. De inhoud van elke les sluit aan bij de actualiteit of bij het dagelijks leven van de leerlingen. 

Tijdens de lessen komt ook het wiskundige aspect van de thema's aan bod. Zo krijgt wiskunde een heel concrete invulling in tal van zaken waar we dagelijks mee worden geconfronteerd: van beleggingen tot vliegreizen!

'Economie ontcijferd' is een programma van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. De lessenreeks wordt gratis aangeboden door de UAntwerpen.

[TOP]

Voor wie?

​De interactieve lessenreeks Economie ontcijferd wordt georganiseerd voor klasgroepen uit het laatste jaar van het algemeen secundair onderwijs met minstens vier uur wiskunde in het studieprogramma. De klasgroep wordt ingeschreven door de leerkracht wiskunde of de leerkracht economie.

[TOP]

Wanneer?

'Economie ontcijferd' duurt een halve dag. De lessenreeks vindt twee keer plaats op dinsdag 7 en twee keer op donderdag 9 februari 2023. Leerlingen volgen telkens twee lessen die elk ongeveer 60 minuten duren. Tussen de twee lessen is er een pauze voorzien. Bekijk het volledige programma.

[TOP]

Locatie

De lessen worden georganiseerd op de Stadcampus van de Universiteit Antwerpen. Lees hier waar deze campus is gesitueerd en hoe je er geraakt.

  • Komt jouw klas met de trein? Onze Stadscampus bevindt zich op 15 minuten wandelen van station Antwerpen-Centraal.
  • Komt jouw klas met een bus? Laat het ons weten en wij voorzien busparking op wandelafstand van onze Stadscampus.

[TOP]

Kom voorbereid

Per sessie hebben wij opgelijst welke wiskundige concepten er toegepast worden en hoe je jouw leerlingen erop kan voorbereiden. Ontdek alle interactieve hoorcolleges van Economie ontcijferd.

[TOP]