4 en 6 februari 2020: Interactieve lessen in klasverband

Tijdens ‘Economie ontcijferd’ op 4 en 6 februari 2020 ontdekken leerlingen welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven.

De leerlingen volgen twee lessen waarin een (bedrijfs)economisch thema aan bod komt. De inhoud van elke les sluit aan bij de actualiteit of bij het dagelijks leven van de leerlingen. 

Tijdens de les komt ook het wiskundige aspect van de thema's aan bod. Zo krijgt wiskunde een heel concrete invulling in tal van zaken waar we dagelijks mee worden geconfronteerd: van beleggingen tot vliegreizen!

'Economie ontcijferd' is een programma van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. De lessenreeks wordt gratis aangeboden door de UAntwerpen.

Voor wie?

De interactieve lessenreeks Economie ontcijferd wordt georganiseerd voor leerlingen uit het laatste jaar van het secundair onderwijs met minstens vier uur wiskunde in het studieprogramma (voor klassen uit Nederland: minstens wiskunde B of wiskunde D). Leerlingen kunnen niet individueel inschrijven. De lessen worden door de leerlingen per klas gevolgd, samen met de leraars. 

Wanneer?

'Economie ontcijferd' duurt een halve dag. De lessenreeks vindt twee keer plaats op dinsdag 4 en twee keer op donderdag 6 februari 2020. Leerlingen volgen telkens twee lessen die elk ongeveer 60 minuten duren. Tussen de twee lessen is er een pauze voorzien. Bekijk het volledige programma.

Wil jij toch liever een hele dag met jouw klas in Antwerpen spenderen? Wij geven je enkele tips.

Locatie

De lessen worden georganiseerd op de Stadcampus van de Universiteit Antwerpen. Lees hier waar deze campus is gesitueerd en hoe je er geraakt.

  • Komt jouw klas met de trein? Onze Stadscampus bevindt zich op 15 minuten wandelen van station Antwerpen-Centraal.
  • Komt jouw klas met een bus? Laat het ons weten en wij voorzien busparking op wandelafstand van onze Stadscampus.

Kom voorbereid

Tijdens de nascholing (of eigenlijk voorscholing) op woensdag 4 december 2019 ontdekken leerkrachten economie en wiskunde hoe ze hun leerlingen best kunnen voorbereiden op Economie ontcijferd.
Ook wie (nog) niet is ingeschreven met zijn/haar klas, is uiteraard welkom.

Schrijf je in via de website van CNO UAntwerpen

Contacteer ons

Caroline Tas Tel. +32 3 265 41 45
economieontcijferd@uantwerpen.be
Embleem economie ontcijferd