Start met voorsprong, kom naar de Verkenningsdagen!

Wanneer moet je beginnen studeren? Hoe nemen de professoren examens af? Wie zijn je medestudenten? Waar leer je mensen kennen? Zijn de cursussen al gedrukt en waar zijn die dan te vinden? De Verkenningsdagen zijn het antwoord op al je vragen, een soort "snelcursus student". 

Verkenningsdagen

Praktische info en inschrijven

Voor wie?

De Verkenningsdagen worden georganiseerd voor iedereen die voor de eerste keer inschrijft aan Universiteit Antwerpen.

Wanneer?

De Verkenningsdagen vinden plaats tijdens de week van maandag 14 tot en met zaterdag 19 september 2020. De dagen waarop de Verkenningsdagen doorgaan zullen worden afgestemd op de onthaalactiviteiten die de faculteiten organiseren zodat beide vlot te combineren zijn.

Waar?

De Verkenningsdagen gaan door in en rond Antwerpen en deels op de campussen. Er zal vervoer voorzien worden voor studenten die niet beschikken over een eigen fiets. Wij raden wel iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Programma?

Het concrete programma van de Verkenningsdagen zal tijdens de zomerperiode via de website en op de Facebookpagina's bekend gemaakt worden. Wij werken momenteel aan een coronaproof programma met voldoende aandacht voor de veiligheidsmaatregelen die momenteel van toepassing zijn. Het programma is een afwisseling tussen kennismaking met je medestudenten, de campus, de vakken, het studentenverenigingsleven aangevuld met cultuur- en sportactiviteiten.

Kostprijs?

€50 voor studenten die geen studie- of schooltoelage kregen van de Vlaamse Overheid in 2019-2020. Voor bijna-beursstudenten is de deelnameprijs ook €50.
€25 voor studenten die een studie- of schooltoelage kregen in 2019-2020.

Meer info over studietoelagen? Surf naar uantwerpen.be/studietoelagen of mail naar socialedienst@uantwerpen.be.
In de week van 17 augustus 2020 zal je per e-mail een uitnodiging ontvangen voor de betaling.

Alle verplaatsingen, activiteiten en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs.

Inschrijven?

Inschrijven voor de Verkenningsdagen kan van 1 juli 2020 tot en met 1 september 2020 online via deze pagina! Wacht niet te lang om in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt! Vanwege het toelatingsexamen voor artsen zal de deadline om in te schrijven voor de Verkenningsdagen voor studenten geneeskunde verlengd worden tot en 11 september 2020.

Vragen?

 

De Verkenningsdagen zijn een initiatief van de centrale diensten van de Universiteit Antwerpen.