De boog kan niet altijd gespannen staan. Zoek je wat verstrooiing naast je studie, sluit je dan aan bij één van de campusgebonden, universiteitsbrede of instellingsoverschrijdende studentenverenigingen van Universiteit Antwerpen. 

Studentenverenigingen zijn een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of een engagement in je vrije tijd op te nemen. 

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens naar de andere Antwerpse studentenclubs op de webstek van STAN.

Wil je graag zelf een studentenvereniging oprichten of maak je deel uit van een studentenvereniging die graag erkend zou worden aan UAntwerpen? Er bestaan drie structuren waarin studentenverenigingen een erkenning kunnen aanvragen en verkrijgen op UAntwerpen:

  • Je kan een erkenning aanvragen om toe te treden tot één van de twee kringraden, ofwel aan de Stadscampus ofwel aan Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim.  Dit is een erkenning voor campusgebonden studentenorganisaties. De doelgroep van deze studentenverenigingen is gericht op een bepaalde opleiding, departement of faculteit. Deze aanvraag tot erkenning verloopt via de koepelverenigingen Unifac (voor de Stadscampus) en ASK-Stuwer (voor Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim).
  • Ten tweede kan je een erkenning aanvragen als universiteitsbrede studentenorganisatie wat wil zeggen dat je niet gebonden bent aan een opleiding of campus maar aan heel UAntwerpen actief bent. Deze aanvraag verloopt via de Algemene Studentenvergadering (ASV). ASV is een samenstelling van leden van het bureau van de Studentenraad, het hoogbestuur van Unifac en het hoogbestuur van ASK-Stuwer. Een aanvraag doen kan per e-mail via algemenestudentenvergadering@uantwerpen.be.
  • Tenslotte kan je via Clubweb een aanvraag doen om een erkenning te krijgen als instellingsoverschrijdende studentenorganisatie. De erkenning via Clubweb is een samenwerking tussen Universiteit Antwerpen, KDG Hogeschool, AP Hogeschool, Thomas More Antwerpen en de Antwerp Maritime Academy. Wanneer je deze erkenning krijgt, zal je vanuit deze vijf hoger onderwijsinstellingen ondersteuning krijgen en gefaciliteerd worden, wat onder andere wil zeggen dat je ook op al deze instellingen activiteiten kan organiseren. Meer info en de toetredingaanvraag voor Clubweb, vind je hier.

Vragen? Neem dan contact op met de studentencoaches: tinne.nijs@uantwerpen.be en eva.gregoir@uantwerpen.be.