Om ervoor te zorgen dat jij zeker het beste uit je studentenleven haalt, staan verschillende studentenverenigingen en -organisaties voor je klaar. Het aanbod is breed dus kies de vereniging die het best bij jou past en sluit je aan bij één van de studentenverenigingen van Universiteit Antwerpen.

Eerstejaarsstudent en nieuwsgrierig naar al wat het studentenleven jou te bieden heeft? Kom dan al eens proeven van het uitgebreide verenigingsleven aan UAntwerpen tijdens de Verkenningsdagen!

Studentenverenigingen zijn een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of een engagement in je vrije tijd op te nemen. 

Help is on the way: jouw go-to contact voor het verenigingsleven, Tinne Nijs studentennetwerker van Universiteit Antwerpen

Bij de Studentenvoorzieningen is Tinne jouw aanspreekpunt voor allerlei ondersteuning en bewegwijzering binnen en buiten d'unief.

Tinne heeft de opdracht om studentinitaitieven te ondersteunen en faciliteren. Je kan ook bij haar terecht voor erkenningsvragen, subsidies, communicatie-ondersteuning, lokaalaanvragen voor peter- en meterwerkingen, film- en debatavonden, quizzen, peer-to-peer bijlessen enz.

Hier een overzichtje van allerlei ondersteuning die studentenverenigingen bieden aan medestudenten.

Ook voor kleine en grote studentenevents staan we jou bij.

Ga al surfend zeker eens op verkenning op STUVENT | Het one-stop platform voor de organiserende student

Wil je graag zelf een studentenvereniging oprichten of maak je deel uit van een studentenvereniging die graag erkend zou worden aan UAntwerpen? Er bestaan drie structuren waarin studentenverenigingen een erkenning kunnen aanvragen en verkrijgen op UAntwerpen:

  • Je kan een erkenning aanvragen om toe te treden tot één van de twee kringraden, ofwel aan de Stadscampus ofwel aan Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim.  Dit is een erkenning voor campusgebonden studentenorganisaties. De doelgroep van deze studentenverenigingen is gericht op een bepaalde opleiding, departement of faculteit. Deze aanvraag tot erkenning verloopt via de koepelverenigingen Unifac (voor de Stadscampus) en ASK-Stuwer (voor Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim).
  • Ten tweede kan je een erkenning aanvragen als universiteitsbrede studentenorganisatie wat wil zeggen dat je niet gebonden bent aan een opleiding of campus maar aan heel UAntwerpen actief bent. Deze aanvraag verloopt via de Algemene Studentenvergadering (ASV). ASV is een samenstelling van leden van het bureau van de Studentenraad, het hoogbestuur van Unifac en het hoogbestuur van ASK-Stuwer. Een aanvraag doen kan per e-mail via algemenestudentenvergadering@uantwerpen.be.
  • Tenslotte kan je via Clubweb een aanvraag doen om een erkenning te krijgen als instellingsoverschrijdende studentenorganisatie. De erkenning via Clubweb is een samenwerking tussen Universiteit Antwerpen, KDG Hogeschool, AP Hogeschool, Thomas More Antwerpen en de Antwerp Maritime Academy. Wanneer je deze erkenning krijgt, zal je vanuit deze vijf hoger onderwijsinstellingen ondersteuning krijgen en gefaciliteerd worden, wat onder andere wil zeggen dat je ook op al deze instellingen activiteiten kan organiseren. Meer info en de toetredingaanvraag voor Clubweb, vind je hier.

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens naar de andere Antwerpse studentenclubs op de webstek van STAN.

Vragen? tinne.nijs@uantwerpen.be