Side header image

ONTO – Lancering cahierreeks en panelgesprek

20 december 2018 - 20 uur

De ONTO cahierreeks wil het ontwerpend onderzoek uit de ontwerpstudio's van de opleidingen architectuur, interieurarchitectuur en stedenbouw en ruimtelijke planning in beeld brengen. De ONTO-publicaties vertrekken vanuit de overtuiging dat ontwerpend onderzoek zich onderscheidt van ‘het maken van ontwerpen’ door te focussen op de methode. Die focus maakt het ontwerpen tot onderzoek. De cahiers presenteren een verscheidenheid van methodische experimenten die allemaal op een specifieke wijze op zoek gaan naar een manier om architectonische ontwerpen op te bouwen. Op 20 december stellen we met een panelgesprek graag de eerste twee nummers aan je voor.

• Welkom
  • Erik Wiëers – presentatie ONTO 00
  • Koen Van Bockstal – presentatie ONTO 01
  • Alexander D’Hooghe: introductie methodiek panelgesprek
  • Start panelgesprek

Het einde is voorzien om 22 uur, aansluitend bieden wij je graag een receptie aan.

Panelgesprek

• Floris Cornelisse (TU Delft, Happel Cornelisse Verhoeven)
  • Catherine Mengé (KU Leuven, architect-urbanist)
  • Dirk Van Oosterwyck (UAntwerpen, Onderzoeksgroep Henry van de Velde)
  • Erik Wieërs (UAntwerpen, ONTO redactie, Collectief Noord)
  • Koen Van Bockstal (UAntwerpen, BULK)
  • Marjan Michels (UAntwerpen, ONTO redactie, Onderzoeksgroep Henry van de Velde)

Moderator: Alexander D’Hooghe (academisch opdrachthouder en gasthoogleraar UAntwerpen, intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring en de Oosterweelverbinding, gastprofessor MIT, oprichter en vennoot Organization for Permanent Modernity)

Naam *
Voornaam *
E-mailadres *
Bedrijf-Organisatie *

*  Verplichte velden
Faculteit Ontwerpwetenschappen, sven.verheyen@uantwerpen.be, verzamelt deze persoonsgegevens voor de organisatie van evenementen door de Universiteit Antwerpen. In geen geval zullen deze gegevens worden doorgegeven aan derden. Deze gegevens worden bijgehouden tot na afloop van het event. Indien u uw persoonsgegevens wil wijzigen of laten verwijderen kan u terecht op het hierboven vermelde adres.
Meer info over ons privacybeleid: www.uantwerpen.be/disclaimer.

Universiteit Antwerpen
Faculteit Ontwerpwetenschappen
Campus Mutsaard - Wintertuin
Mutsaardstraat 31 - 2000 Antwerpen

ONTO 00 en 01 zijn op 20 december te koop aan 35 euro / exemplaar.