Werkgroep Financieel Recht

De Werkgroep Financieel Recht is een vereniging van alle oud-studenten van de Grondige studie financieel recht, georganiseerd in de derde licentie rechten van de Universiteit Antwerpen. In de vernieuwde rechtenopleiding krijgt de Grondige studie financieel recht (omgedoopt in “Grondige studie en practicum financieel recht”) haar plaats in de module ondernemingsrecht van de Masteropleiding rechten van de Universiteit Antwerpen. De Grondige studie financieel recht wordt sinds jaar en dag gedoceerd door prof.dr. Herman Braeckmans. Hij is tevens de stichter en bezieler van de Werkgroep.
De Werkgroep financieel recht houdt tweemaal per jaar een bijeenkomst, één in juni en één in december. Daarop worden alle oud-studenten van de Grondige studie financieel recht uitgenodigd, evenals de studenten ingeschreven in de Grondige studie van het academiejaar waarin de Werkgroep plaatsvindt. Op elke bijeenkomst zijn er twee eminente sprekers. Na afloop vindt er een receptie plaats waarop oud-studenten mekaar informeel kunnen ontmoeten en de huidige studenten met de oud-studenten in contact komen.
De Werkgroep financieel recht beschikt niet over eigen werkmiddelen. Zij is volledig afhankelijk van de inzet van prof.dr. Herman Braeckmans, de oud-studenten en een wisselend peterschap. Het peterschap houdt de sponsoring van een bijeenkomst van de Werkgroep in (o.m. zorgen voor infrastructuur, verzorgen van receptie achteraf). Het wordt steevast waargenomen door eminente advocatenkantoren, Belgische banken of auditkantoren.
Inmiddels bestaat de Werkgroep financieel recht al meer dan 20 jaar. Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan in 2007 werd een feestboek uitgegeven
(HOUBEN, R. en RUTTEN, S. (eds.), Actuele problemen van financieel, vennootschaps- en fiscaal recht. Feestbundel twintig jaar Werkgroep financieel recht, Antwerpen-Oxford, Intersentia, 2007, 460p.).
 

Contact

Prof. dr. Herman Braeckmans Stadscampus Gebouw V
S.V. 102
Venusstraat 23
2000 Antwerpen
Tel. + 32 3 265 54 83
herman.braeckmans@uantwerpen.be