Claire Weisz: Sharing the city

Lezing Claire Weisz (WXY architecture + urban design New York)

9 mei 2019 - 19 uur
Universiteit Antwerpen - Stadscampus - Aula R.002

Op 9 mei 2019 sluit Claire Weisz de lezingenreeks ‘This is Design Sciences’ af met haar lezing ‘Sharing the City’. Daarbij zal zij ingaan op concrete ontwerpen van objecten, gebouwen en stedenbouwkundige projecten waarbij co-creatie centraal staat. Na de lezing gaat ze in gesprek met:

• Lara Schrijver (UAntwerpen - architectuur)
  • Maarten Van Acker (UAntwerpen - stedenbouw & ruimtelijke planning en architectuur)

Deze lezing wordt in het Engels gehouden

Over Claire Weisz

Claire Weisz is architecte en stedenbouwkundige en oprichter en vennoot van het New Yorkse bureau WXY. Ze studeerde architectuur aan de universiteit van Toronto en Yale en behaalde meerdere prijzen waaronder recent the Architetural League Prize of New York. Samen met haar partners Mark Yoes, Layng Pew en Adam Lybinsky zoekt ze in hun ontwerppraktijk naar innovatieve manieren om publieke ruimte, structuren en steden vorm te geven.