EVENT TOT NADER ORDER UITGESTELD

Wij ontvingen zonet het bericht van hogerhand dat evenementen zoals deze uitgesteld moeten worden. Wij willen de gezondheid van iedereen voorop stellen en moeten, hoe jammer ook, dit besluit volgen.

Wat de concrete implicaties zijn en wanneer wij dit alsnog kunnen laten doorgaan, daar kunnen wij op dit moment geen antwoord op geven. Wij doen ons uiterste best om een oplossing te vinden en zullen hierover in de komende weken communiceren. Het zal een uitstel op middellange termijn betreffen – dus normaal nog in 2020, maar zeker niet in de eerstkomende weken.

Wij hopen op eenieders begrip en proberen snel duidelijkheid te scheppen over waar ons dit brengt.

Het organisatieteam,
Carolien van der Star
Tim De Kock

 

 

 

7e Vlaams-Nederlandse natuursteendagen

PRACHT EN PRAAL

12 - 13 maart 2020, Antwerpen

De algemene doelstelling van de Vlaams-Nederlandse natuursteendagen is het delen van kennis en ervaringen over de omgang met natuursteen in gebouwen en de gebouwde omgeving. De natuursteendag wordt georganiseerd voor een breed publiek dat professioneel geïnteresseerd is in het gebruik van natuursteen. Denk hierbij aan steenhouwers, geologen, architecten, architectuur- en bouwhistorici, aannemers, monumentenzorgers, erfgoedprofessionals, etc. 

In 2005 werd in Leuven de eerste Vlaams-Nederlandse Natuursteendag georganiseerd met als centraal thema de witte Belgische steen. In 2007 kreeg deze dag een vervolg met een in Utrecht georganiseerde dag met als thema "Authentiek Duurzaam | Duurzaam Authentiek". De derde Vlaams-Nederlandse Natuursteendag werd in 2009 georganiseerd in Gent. Tijdens deze dagen kwamen zowel de traditioneel frequent gebruikte natuursteensoorten als de nieuwe geïmporteerde aan bod. Onder de titel “Stenen van Binnen Stenen van Buiten – Natuursteen in de Jonge Bouwkunst” werd in Delft en Rotterdam de vierde natuursteendag georganiseerd. De vijfde editie vond plaats in Brussel waar “Betekenisvol gebruik van natuursteen” het thema was. De zesde en laatste Vlaams-Nederlandse natuursteendag werd in 2017 georganiseerd in het zuiden van (Nederlands) Limburg met een thematiek gerelateerd aan de lokaal gewonnen Mergel. 

Met de 7e editie en het thema ‘Pracht en Praal’ zetten we in 2020 onder meer natuursteen in de beeldhouwkunst en ornamentale architectuur in de kijker. Hiervoor trekt de natuursteendag naar de Universiteit Antwerpen, de thuisbasis van de opleiding Conservatie en Restauratie en de opleiding Erfgoed.

Met dank aan de medewerking van Steenmeijer Architecten, Origin Architecture & Engineering, Monument Vandekerckhove, KIK-IRPA.

Contact

Carolina Van der Star carolina.vanderstar@uantwerpen.be

Contact

Tim De Kock tim.dekock@uantwerpen.be

Venue

Hof van Liere Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Met steun van: