21 december 2017 | VRT NWS journaal (Eén - VRT)

Hans De Winter is professor aan de UAntwerpen en nam deel aan het vijfde seizoen van De mol. Na het grote succes van de Shosholoza-opdracht rees bij hem het idee voor een Shosholoza for life.

Concreet kwamen honderden mensen tijdens Kerst op UAntwerpen samen Shosholoza zingen onder begeleiding van Hans Primusz. De integrale opbrengst van de actie ging naar vzw SAmen, een van de goede doelen van De warmste week.

Verschillende oud-Amahorianen waren ook van de partij en oud-dirigent Rafaël Theunis werd geïnterviewd voor VRT NWS journaal.

23 oktober 2017 | Gazet van Antwerpen

In oktober 1944 woedde op de Kruisweg in Wuustwezel een hevige slag tussen geallieerden en Duitsers. Inzet: de bevrijding van de Noorderkempen. Deze bevrijding wordt jaarlijks herdacht met een ceremonie en de muzikale opluistering was dit keer in handen van The Blended Tartans en Amahoro.

Juni 2016 | Dubbelpunt (Chiro)

In het tijdschrift van en voor chiroleiding legde toenmalig nationaal voorzitster Lotte Meeuwissen uit hoe ze haar chiropassie combineerde met zingen bij Amahoro. 

8 mei 2016 | Gazet van Antwerpen

In het kader van Talent in de tuin waren we te vinden op de (allicht) meest afgelegen locatie ooit en toch wist een geschreven dagblad ons daar te vinden.

September 2013 | Stemband (Koor&Stem)

Oud-lid William Windels vertelde waarom blind zijn en zingen in een koor elkaar niet hoeven uit te sluiten.

27 april 2012 | I'm not ready to love you like I do (Sioen)

"Figureer vanachter je computer in de nieuwe videoclip van Sioen en breng zo een boodschap over aan heel Vlaanderen"

Toenmalig voorzitter Ken las deze oproep en deed een poging – de niet bijster goede verlichting had hij echter lichtjes onderschat. Toch mag je gerust van ons aannemen dat er vanaf 2:51 (onderste rij, zesde scherm van links) op Ken zijn papieren wel degelijk "Amahoro wants you - www.amahoro.be" staat te lezen.

September 2011 | Stemband (Koor&Stem)

Of Heidi het zag zitten om samen met Lieve Franssen van het Brussels Brecht-Eislerkoor te worden geïnterviewd voor Stemband, het nationaal tijsdschrift van Koor&Stem? Zo luidde de inhoud van een e-mail die onze dirigente in mei 2011 bereikte.

Heidi antwoordde allesbehalve neen en vier maanden later lag het resultaat onder onze neus.

8 mei 2011 | Tv-mis (Eén - VRT)

Voor het eerst in haar bestaan werd Amahoro een uur lang live, puur en onversneden in de ether gegooid door Eén en dit met dank aan de tweewekelijkse tv-missen van die laatste – ofte: eindelijk waar voor je belastinggeld ;).

19 december 2010 | In koor for life (Studio Brussel - VRT)

In samenwerking met Koor&Stem organiseerde Hans Primusz van Zaterdag zondag op 19 december 2010 In koor for life, een initiatief ten voordele van Music for life. De opzet was het samenstellen van een eendagskoor dat Milows Never Gonna Stop – het Music For Life-themalied van die editie – zo luid mogelijk ten gehore zou brengen in het station Antwerpen-Centraal.

Siska Schoeters kwam vaststellen dat de uitvoering goed was voor 97,3 decibel, een volume waar ook Amahoro een aandeel in had.

9 oktober 2009 | VRT NWS journaal (Eén - VRT)

Tien solisten, twee percussionisten en 300 zangers van verschillende koren uit zowel Vlaanderen als Wallonië – waaronder Amahoro – werkten in oktober 2009 samen aan vier uitvoeringen van The Shouting Fence, een muzikaal manifest tegen de Palestijnse muur.

Naar aanleiding hiervan werd onze oud-dirigent Tom Maes geïnterviewd voor een reportage uit Het journaal.

April 2003 | dwars (Universiteit Antwerpen)

Op 2 maart 2003 mocht Amahoro tien kaarsjes uitblazen en dat was ook dwars – het studentenmagazine van de Universiteit Antwerpen – niet ontgaan. In haar editie van april 2003 (jaargang 2, nummer 10) besteedde het blad dan ook uitgebreid aandacht aan dit jubileum. Klik op de onderstaande cover om het nummer te downloaden (pdf – 800 kB).

Maart 2000 | Opening Jeugdboekenweek (Radio 1 - VRT)

Onder het thema Feest vond in maart 2000 de 29ste editie van de Jeugdboekenweek plaats. Sinds enkele jaren was het toen de gewoonte om een bijhorende cd uit te brengen en die keer werd er daarvoor een beroep gedaan op Amahoro.

In navolging van het thema luidde de opdracht om enkele feestliederen op te nemen die op de cd zouden worden afgewisseld met enkele verhalen en sprookjes, verteld door Alida Neslo. Uiteindelijk haalden zeven nummers* het album Zing de wereld een verhaal en de meeste daarvan zong Amahoro live op Radio 1 tijdens de officiële opening van de Jeugdboekenweek in Roeselare.

* Lo yissa – Tibie paiom – I'm gonna sing – Iqude – Půjdem spolu do Betléma – Wedi hèrwèdee – You better run

30 oktober 1998 | Het Nieuwsblad

Na Luik en Brussel werd vanaf 29 oktober 1998 ook kerkasiel aangeboden in Antwerpen. De Ignatiuskapel van de Universiteit Antwerpen beet hierbij de spits af. Terwijl de afgewezen asielzoekers aankwamen, zong Amahoro enkele bevrijdingsliederen.

Steun Amahoro via Trooper