Snel naar: startpagina UAntwerpen
  
Worst Case Scenario

Worst Case Scenario

De Bromvlieg viert dit jaar alweer haar tiende verjaardag en maakt van deze gelegenheid gebruik om eens goed uit te pakken. Het idee is: meer theater in de studentenbuurt. Naast de twee grote producties is een groep studenten met hart voor theater dit jaar bijeengekomen om een theaterfestival op poten te zetten tijdens Calamartes, met een aantal kleine projecten in en rondom onze universiteit. Dit alles onder de naam 'Worst Case Scenario'.
Goed nieuws voor mensen met ideeën, want we zoeken nog projecten!

Wat we willen
We willen met 'Worst Case Scenario' een platform bieden aan studenten die zin hebben om aan de slag te gaan met korte stukken en verschillende theatervormen. Het kan in principe alle kanten op: toneel, performance, kleinkunst, woordkunst, cabaret, stand-up comedy, ...

Vind je enkel de laatste pagina’s van Hamlet interessant? Ben je stand-up comedian met maar vijf echt goede grappen? Of laat je conditie het niet toe om een uur lang te dansen? De oplossing is nabij, want vanaf dit academiejaar kan het op Universiteit Antwerpen. Van monoloog tot interactieve video-installatie, poëzievoordracht en performance of een theatrale spreekbeurt. Niks is te gek, zolang het binnen de 10 en 30 minuten past. 'Worst Case Scenario' biedt de gelegenheid om het experiment op te zoeken en voor de beginnende regisseurs, schrijvers, choreografen of geluidskunstenaars om de eerste stappen als maker te zetten. 'Worst Case Scenario' staat voor meer vrijheid van vorm en concept met als gevolg een gevarieerd en uiteenlopend programma. 

Wat kunnen wij bieden? Samen met jou gaan we op zoek naar een geschikte locatie om je project neer te zetten op woensdag 16 maart, tijdens het Calamartes Festival. We denken mee na over vormgeving en eventuele performers en geven feedback waar nodig.   

Deelnemen
Interesse om deel te nemen met een project? Of zou je graag meespelen of achter de schermen helpen?
Meld je dan vóór vrijdag 27 november middernacht aan door een mail te sturen naar debromvlieg@gmail.com, onder vermelding van je naam/namen, de (werk)titel van je project en een korte omschrijving. Je zult dan op 30 november of 1 december door de organisatoren worden uitgenodigd voor een gesprek om dieper op je concept in te gaan. In dat gesprek licht je toe wat je wilt laten zien en wie en wat je daarvoor nodig hebt en denkt ons team mee om dit te verwezenlijken. 

Wij kijken alvast erg uit naar jullie concepten!


De Bromvlieg op Out of the Books

In november werkt de Bromvlieg mee aan de promocampagne van Out of the Books, een toneelevenement voor mensen die minder in aanraking komen met theater. Ze maakten voor ons dit promofilmpje: een blik achter de schermen bij "Het Offer".Toneelstukken 2015-2016
Het Offer
De Koekjesfabriek
Worst Case Scenario
Archief
2014-2015
2013-2014
2012-2013
2011-2012
2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006

De Bromvlieg op Facebook!

Contact

De Bromvlieg debromvlieg@gmail.com