WearAware Studie

Tijdens de WearAware studie werden aan 57 deelnemers een Fitbit uitgedeeld en gevraagd om voor één week onze onderzoeksapplicatie WearAware te installeren. Dit onderzoek werd uitgevoerd door PhD onderzoeker Michelle Symons, de bijhorende onderzoeksapplicatie werd  gemaakt door PhD onderzoeker Mohammad Hasan Rahmani. Deze applicatie en studie werden opgesteld om meer te weten te komen over hoe we de gemiddelde Vlaming kunnen motiveren om meer te bewegen.

Waarom? Fysieke inactiviteit is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Steeds meer technologieën, zoals gezondheidsapps, stappentellers en wearables proberen daarom mensen aan te sporen om meer te bewegen. Dit blijkt ook goed te lukken: 75% van de mensen is actiever wanneer ze beroep doen op een technologisch hulpmiddel. Maar, onderzoek toont ook aan dat mensen deze hulpmiddelen niet zo lang gebruiken. Ruim 20% gebruikt een technologisch hulpmiddel maar één keer, nog eens 20% slecht voor drie maanden en 45% stopt daarna alsnog, bijvoorbeeld omdat mensen de berichten verstuurd door de technologie niet meer vernieuwend vinden.

Daarom is dit onderzoek op zoek naar vernieuwende manieren om mensen opnieuw en langer beroep te laten doen op deze hulpmiddelen. Kortom, nieuwe manieren om je te helpen actiever te zijn!

Resultaten

Wij zijn volop bezig met het analyseren van deze resultaten. Meer informatie volgt snel!