UAntwerp Solar Boat Team eindigt 6de in Monaco Energy Boat Challenge

09/07/2022

Wij zijn verheugd u mee te delen dat het UAntwerpen Solar Boat Team 6de is geëindigd in de Solar Class van de Monaco Energy Boat Challenge. Dit resultaat komt na een jaar van vele voorbereidingen en non-stop werk.

In de Endurance race, een race waarbij rondjes worden afgelegd van 0.5 Nautical Mile, over een periode van 3 uur, zijn we 7de geëindigd. We zijn 10 minuten voor het einde terug moeten keren naar de jachthaven, omdat er zonnepanelen losgekomen waren door de grote golven. De slalom was voor ons een hoogtepunt. Tegen de verwachtingen in is het team hier 5de geworden. Robin heeft deze wedstrijd uitstekende gevaren. Door een technisch probleem met de communicatie van de gashendel naar de motorcontroller zijn we in de championship race niet verder geraakt dan een 7de plaats. 

De punten die we verzamelden in deze races zorgen ervoor dat we 6de staan in de eindstand. Een mooi resultaat voor de eerste keer dat deze boot en het huidige team meedoet. Deze ervaring was zeer leerrijk, het team kijkt uit om volgend jaar weer mee te doen.