Een stad die je nooit meer loslaat

Stad aan de stroom, mode- en diamantstad, levendige metropool, sportstad, gastvrije cultuurstad, een stad met geschiedenis... Antwerpen heeft zoveel gezichten. 

Kom je studeren aan de Universiteit Antwerpen? Dan moet je op ontdekking, op jouw tempo, in een stad die je nooit meer loslaat. Antwerpen is een bruisende stad met karakter die alles heeft wat je nodig hebt en meer! Deze stad biedt de ideale mix voor een fantastische studententijd.

​Studeren in een grootstad

Wie in Antwerpen studeert, heeft absoluut een streepje voor in het latere leven. Tijdens je opleiding spring je uit je beschermde cocon. Studeren in een grootstad op mensenmaat leidt tot bijzondere ontmoetingen met mensen van ver en dichtbij, met mensen uit de echte wereld. 

STAN: Huis voor en door studenten

STAN is een uniek platform voor en door studenten en is een initiatief van de stad Antwerpen, de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen en het Antwerps Studentenoverleg. En team enthousiastelingen en een heleboel studentenmedewerkers gidsen je door het boeiende Antwerpse studentenleven, van bij je aankomst tot je vertrek.

  • haal de gratis studentengids op 
  • stel je vragen over het studentenleven in Antwerpen aan de infobalie 
  • huisvestingsbeleid
  • overleg en samenwerking met studenten
  • events zoals Studay, ADream
  • vrijetijdsaanbod 
  • faciliteiten zoals computerruimte, vergaderruimte, feestzaal ...

De deur staat open: Kleine Kauwenberg 15 in Antwerpen 

www.stanstan.be

Study 360

Studeren op unieke locaties in Antwerpen. Ontdek de pop-up studieplekken.
www.study360.be


Op adem komen in de metropool

​Kom tot rust in de vele parken zoals het centrale Stadspark, het sportieve Rivierenhof, het speelse Nachtegalenpark of het beeldenpark Middelheim. Fijne plekken om te lopen of te wandelen, een balletje te trappen, rustig te petanquen of met je vrienden te gaan picknicken langs de Schelde. Park Spoor Noord is bij zonnig weer dé ontmoetingsplek om af te koelen aan het water. Skaters vinden elkaar hier in de spectaculaire bowl. 

​Uit in Antwerpen

Bereid je voor op keuzes maken want Antwerpen leeft het hele jaar door. Met culturele en sportieve evenementen in zomer en winter zoals de Zomer van Antwerpen, muziekfestivals, koopzondagen en altijd wel ergens een markt of een sportwedstrijd. Cafés en restaurants vind je overal in de stad, van kleine charmante plekjes en hippe hotspots. 

Studay

Het laatste festival van de zomer
Welkomstfeest voor studenten in Antwerpen. 
www.studay.be

Stuvent: het one-stop platform voor de organiserende student

Praat, organiseer en doe mee met Stuvent: voor, door en mét studenten.

www.stuvent.be