Abel Lemmens

Ik was nog niet klaar voor de arbeidsmarkt. Ik denk dat ik nu beter geplaatst ben voor de job die me echt interesseert.

Lees het verhaal van Abel

Master in de rechten > Master in de internationale betrekkingen en diplomatie

"Na de master in de rechten was ik nog niet klaar voor de arbeidsmarkt. Een job als jurist pur sang zag ik niet helemaal zitten. Beleid vormen en voeren interesseerde me meer. Ik wist ook dat een internationale setting me wel aansprak, nadat ik eerder een minor internationaal recht gevolgd had.

Dit alles kwam als het ware samen in de master in de internationele betrekkingen en diplomatie. Mijn keuze lag dus voor de hand en ik heb er nog geen spijt van gehad. Ik heb de internationale politiek vanuit een totaal andere invalshoek kunnen bekijken dan in mijn vorige opleiding. Heel interessant is dat er veel ruimte voor oefeningen en discussies is en dat er vaak boeiende sprekers uit het werkveld langskomen. Zo deed ik niet enkel theoretische kennis op, maar mocht ik ook proeven van de praktijk.

Dit extra jaar studeren voelde dan ook echt als een meerwaarde. Ik denk dat ik nu beter geplaatst ben voor een carrière in de politieke wereld of de diplomatie. Met andere woorden: voor een job die me echt interesseert."

Gilles Dierickx

gilles.jpg

Ik was de motivatie en zin om te studeren nog niet kwijt. Ik wilde me verder specialiseren.

Lees het verhaal van Gilles

Master in de toegepaste economische wetenschappen > Master in het maritiem en logistiek management

"Al voor mijn opleiding toegepaste economische wetenschappen raakte ik gefascineerd door alles wat met transport te maken heeft. Ik koos daarom voor een specialisatie- en majorcluster in logistiek en transport.

Ik behaalde mijn diploma, maar was de motivatie en de zin om te studeren nog niet kwijt, en dus schreef ik me in voor de master in het maritiem en logistiek management. Niet alleen om me verder te specialiseren in de juridische kant van het logistieke gebeuren, maar ook omdat de Antwerpse haven en universiteit een belangrijke rol spelen in het globale maritieme gebeuren.

Deze extra master biedt mij in de toekomst ongetwijfeld voordelen bij het analyseren en oplossen van complexe logistieke problemen."

Eline Ceulemans

Ik wilde mijn horizon verbreden en proeven van andere disciplines. Ik leerde nieuwe mensen van verschillende achtergronden kennen.

Lees het verhaal van Eline

Master in de geschiedenis > Master in de internationale betrekkingen en diplomatie

"Na een fascinerende master in de geschiedenis wilde ik nog niet stoppen met studeren. Ik had al specifieke vakkennis opgebouwd en me gespecialiseerd in een historisch domein. Nu wilde ik mijn horizon verbreden en proeven van andere disciplines. Multidisciplinariteit werd immers sterk gestimuleerd binnen de geschiedenisopleiding. Ik koos daarom voor een tweede master aan een andere faculteit. Omdat ik tijdens de opleiding geschiedenis al merkte dat diplomatieke studies me interesseren, was de keuze voor de master in de internationale betrekkingen en diplomatie snel gemaakt.

In deze opleiding ligt de klemtoon op de praktijkgerichte vaardigheden die je nodig hebt in de internationale politiek, zoals debatteren bijvoorbeeld. Dat vind ik enorm verrijkend. Bovendien leerde ik een hele groep nieuwe mensen kennen met verschillende achtergronden en interesses. Dankzij de combinatie van zowel een boeiende opleiding als stimulerende buitenschoolse activiteiten ben ik enorm gegroeid op professioneel én persoonlijk vlak."

Ines Van Hooydonck

Ik vind het een verrijking om inzichten uit twee verschillende opleidingen te combineren. Daarnaast ben ik blij dat ik nog twee jaar langer student kan zijn.

Lees het verhaal van Ines

Master in de rechten > Master in het sociaal werk

"In mijn masteropleiding rechten heb ik enorm veel geleerd, zowel over het recht als over het leven. Er zijn veel manieren om mensen te helpen en om een steentje bij te dragen in de samenleving. Daar wilde ik meer mee doen. Ik ontdekte dat de Universiteit Antwerpen een master sociaal werk aanbiedt. Na lang twijfelen heb ik me ingeschreven, eerst voor het voorbereidingsprogramma, later voor de master.

De opleiding heeft me nog niet teleurgesteld. Ik verbreed mijn kennisbasis en leer vanuit nieuwe perspectieven naar de mens en de maatschappij te kijken. Ik vind het een verrijking om de inzichten uit deze twee toch wel vrij verschillende opleidingen te combineren. Daarnaast ben ik blij dat ik nog twee jaar langer student kan zijn. Antwerpen heeft enorm veel te bieden. Ik leer nog veel nieuwe dingen kennen en bouw mooie vriendschappen op, die hopelijk voor het leven blijven duren."

Kelly Van Loon

Toen ik onlangs mijn zoektocht naar een full-time job startte, merkte ik meteen dat mijn keuze ook bij veel recruiters van bedrijven in de smaak viel.

Lees het verhaal van Kelly

Master in de toegepaste economische wetenschappen > Master in het maritiem en logistiek management

"Na mijn master toegepaste economische wetenschappen was ik nog niet klaar om het studentenleven achter mij te laten en de stap naar het bedrijfsleven te zetten. Ik had brede kennis opgedaan en wilde me graag specialiseren in logistiek en transport. Ik wilde absoluut aan de Universiteit Antwerpen blijven studeren na alle mooie kansen die ik er al gekregen had. Daarom koos ik voor de master in het maritiem en logistiek management.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze keuze. Ik leerde nog zoveel bij. Toen ik onlangs mijn zoektocht naar een full-time job startte, merkte ik meteen dat mijn keuze ook bij veel recruiters van bedrijven in de smaak viel. In de zomer tussen mijn twee masteropleidingen ging ik op summerschool naar Chongqing in China. Ook dat was een fantastische ervaring. Kortom, waarom zou je niet nog een jaartje langer genieten van wat de Universiteit Antwerpen te bieden heeft?"