Kies ik voor de universiteit, of toch voor een hogeschool? De kans bestaat dat je zoon of dochter over deze keuze een nachtje moet slapen. Is een universitaire studie te moeilijk? Heb je een masterdiploma nodig om het ver te schoppen? Moeilijk om te zeggen wat waar is, want wat waar is voor de ene, is dat niet voor de andere.

Als ouder (of andere naastbetrokkene) kan je je zoon of dochter zeker en vast helpen. Je bent de ideale gesprekspartner, ook als je niets over het hoger onderwijs weet, omdat je je zoon of dochter goed kent en mee kan zoeken naar zijn of haar antwoord op deze moeilijke vragen.

Hoe ga je tewerk? Hoe help je om te kiezen, zonder te overschatten, maar ook zonder kansen te laten liggen? Het is goed om te weten wat nu eigenlijk juist de verschillen zijn en wat je allemaal in overweging moet nemen om een doordachte keuze tussen universiteit en hogeschool te kunnen maken.

We nodigen jullie, ouders en studiekiezers, daarom graag samen uit voor een verhelderende infosessie.

Meer informatie volgt.